2013.
február
07. 14:30

Önellátásra tanít Ancika

tésztagyúrás Paks: A karitatív akcióiról ismert nyugdíjas Ancika abban igyekszik segíteni, hogy a rászorulók visszanyerjék az önellátás képességének reményét, az érzést, hogy tehetnek valamit helyzetük javításáért.

Eddig „csak” adományokkal, ruhával, bútorral, meleg étellel segítette a rászorulókat Molnár Imréné Ancika, újabban már háztartásvezetési tanfolyamot is szervez a számukra. A paksi Segítők Házában kéthetente csütörtökönként tanulhatnak különféle praktikákat az érdeklődők. Ilyen a háztartásvezetés takarékos módszerei, különféle ételek és háznál szükséges kellékek készítése saját kezűleg.

– A program abban igyekszik segíteni, hogy a rászorulók visszanyerjék az önellátás képességének reményét, az érzést, hogy tehetnek valamit helyzetük javításáért, vázolta Molnár Imréné. A karitatív akcióiról ismert nyugdíjas asszony azt mondta, teljesen kötetlen keretek között szeretnék átadni azt a tudást, amivel maguk rendelkeznek, hiszen sok asszony nem tud tésztát gyúrni, dagasztani és azt sem tanulta meg hogyan kell beosztani a kosztpénzt.

Tavasszal szeretnének tovább lépni, szőni tanítják majd azokat, akikben van ez iránt érdeklődés. A terv az, hogy például lábtörlőket, szőnyegeket készítenek majd. Ancika azt mondta, szeretnék, ha mindenki ráébredne, hogy a tudás és az, ha egymást segítik, segít túlélni a nehéz időket.

Forrás: teol.hu

Tisztelt olvasóink! Szívesen vesszük, ha értesítenek bennünket hasonló jó példákról bárhonnan az országból, ezeket örömmel bemutatjuk!

Szép Kor Alapítvány

címünk: info@szepkor.hu


 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART