2011.
május
24. 17:48

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel

Címkék:
Orbán Viktor Orbán Viktor is tárgyalni akar a rendvédelmi érdekképviseletek küldötteivel, derült ki a kormány keddi ülése után. Korábban Pintér Sándor belügyminiszter és a szakszervezetek is azt jelezték, hogy egyeztetéseik után kialakult a tárca új elképzelése a rendőrök és tűzoltók korai nyugdíjba vonulásáról, és már csak a kormány beleegyezése hiányzik.

A szakszervezetek véleményének és javaslatainak figyelembevételével alakította ki álláspontját a belügyminiszter a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. Pintér Sándor hivatala erről még hétfőn közleményt adott ki, jelezve, hogy tárcavezető javaslatára még rá kell bólintani a kormánynak is, amelynek keddi ülésén ismerteti elképzelését. Hasonlóan nyilatkozott a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke is. Kónya Péter részleteket nem árult el, csak annyit erősített meg: a miniszter a szakszervezetekkel közösen készítette javaslatát.

A kormány keddi ülése után azonban nem a megállapodás hírét jelentették be, hanem azt, hogy a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter együtt fog tárgyalni a rendvédelmi érdekképviseletek delegáltjaival és a parancsnoki kar vezetőivel. A kormányfő szóvivője azt mondta: még a jövő heti egyeztetést megelőzően, ezen a héten Pintér Sándor újabb konzultációt folytat majd az érintett érdekképviseletekkel.

Forrás: Origó

Vissza
2011.
május
18. 14:41

"Nem lehet tömegeket visszazavarni a munka világába"

"Nem lehet tömegeket visszazavarni a munka világába" Rövid távon katasztrofális hatása lehet annak, ha a korkedvezményes nyugdíjasok egy részét visszaterelik a munkaerőpiacra - mondta az InfoRádiónak az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa. Simonovits András azonban hozzátette: hosszú távon lehetnek előnyei a lépésnek.
Tovább
2011.
május
23. 23:17

A kormányszóvivő tompítja az ellentéteket

A kormányszóvivő tompítja az ellentéteket A rendészeti szervek érdekképviseleteinek több elképzelése is bekerült abba a javaslatba, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter kedden terjeszt a kormány elé - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kormányszóvivő. Nagy Anna közölte: az a kérdés, hogy mivel lehet vonzóvá tenni a rendőri vagy a tűzoltói pályát - de ez ne a korai nyugdíjba vonulás legyen.
Tovább
2011.
május
22. 18:37

Jogvédők segítik a szakszervezeteket nyugdíjügyben

Jogvédők segítik a szakszervezeteket nyugdíjügyben Jogi úton segítik azokat, akiktől megvonnák a korkedvezményes nyugdíjat - ebben állapodott meg a Magyar Helsinki Bizottság és a Független Büntetés-Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége. A két szervezet munkakapcsolatot alakít ki, hogy az érintett dolgozóknak jogi úton segíthessenek.
Tovább
2011.
május
23. 23:04

Közeledtek az álláspontok Pintér és a rendvédelmi dolgozók között

Közeledtek az álláspontok Pintér és a rendvédelmi dolgozók között A rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságának vezetője szerint több kérdésben elfogadta a szakszervezetek érveit a belügyminiszter a korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. Kónya Péter részleteket nem közölt a hétfői egyeztetésről, de az új javaslatcsomagot a keddi ülésen tárgyalja a kormány.
Tovább
2011.
május
23. 06:44

Nyugdíj- vagy rendvédelem?

Nyugdíj- vagy rendvédelem? A Rendészeti Érdekegyeztető Fórum mai ülésén kiderülhet, mi a kormány hivatalos álláspontja a korkedvezményes nyugdíj ügyében, ez alapján pedig eldőlhet, lesz-e minden eddiginél erősebb tiltakozás.
Tovább
2011.
május
22. 09:22

Nyugdíj: félelmetes tüntetés készülődik a Fidesz ellen?

Nyugdíj: félelmetes tüntetés készülődik a Fidesz ellen? Noha a rendszerváltás óta meglehetősen keveset sztrájkoltak a magyarok, a Fidesz politikája ellen tiltakozók egyik fő fegyverévé válhat a munkabeszüntetés vagy a demonstráció. Elemzők szerint a készülő felsőoktatási törvény, valamint az egyetemi összevonások könnyen mozgósíthatják a rendvédelmi dolgozóknál egyébként nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező egyetemi és főiskolai hallgatókat is. A tömegben vegyipari dolgozók, mozdonyvezetők,BKV-sok, pedagógusok és nővérek is lehetnek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART