2012.
április
24. 15:29

Orbán már nem lát komoly akadályt a tárgyalások előtt

Címkék:
Orbán Viktor Orbán Viktor miniszterelnök közlése szerint lényegében elhárultak az akadályok a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó hivatalos tárgyalások megkezdése elől.

José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnökkel kedden Brüsszelben folytatott találkozója után a kormányfő bejelentette, hogy az európai uniós végrehajtó testület szerdán tárgyal azokról a kérdésekről, amelyek Magyarországgal összefüggésben állnak.

"Nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy lényegében áttörést érhessünk el. Ez napok, legfeljebb hetek kérdése" - fogalmazott Orbán Viktor magyar újságíróknak a találkozó után nyilatkozva.
Az év eleje óta megoldott kérdések ügye messze felülmúlja a még meg nem oldott ügyekét - szögezte le.

Az igazságügy függetlenségét semmi nem veszélyezteti

Orbán Viktor miniszterelnök egyebek között arról biztosította José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnököt keddi brüsszeli találkozójukon, hogy a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét semmi sem veszélyezteti.

Hozzátette, hogy a Velencei Bizottság által javasolt azon lépéseket, amelyeket a kormány már elfogadott, gyorsan és egészében végre is hajtja.

A Magyar Nemzeti Bank ügyében a kormányfő azt jelezte a bizottsági elnöknek, hogy a kormány gyorsan meghozza az eddig megküldött megoldási javaslatoknak megfelelő intézkedéseket, az Európai Központi Bankkal pedig folytatja a "biztató előrehaladást mutató" konzultációt az általa felvetett kérdésekről.

Az adatvédelmi hivatallal és a bírák nyugdíjazásával
kapcsolatban a magyar közlés szerint a vitás kérdések többsége sikeresen lezárult, már csak két jogvita maradt, a kormány ezekkel kapcsolatban "tudomásul veszi, ha azok lezárására az Európai Bíróság eljárásában kerül sor".

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART