2011.
október
23. 19:48

Orbán: mindent, ami a mai világunkban jó, 1956 teremtette meg

Címkék:
Orbán Viktor Orbán Viktor szerint mindazt, "ami a mostani világunkban jó, ideértve a szabadságot, az Európához való tartozást,a keresztény gyökerekhez való visszatérés lehetőségét, számunkra mind 1956 teremtette meg". A miniszterelnök erről az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozóját követő brüsszeli sajtótájékoztatóján beszélt vasárnap.

A kormányfő azt mondta, hogy október 23. egyfajta hálaadás, és az 1956-os hősiességet évente egyszer minden magyarnak érdemes közösen megünnepelnie, ide sorolva a miniszterelnököt is.
Szerinte, ebből a szempontból, a nemzeti ünnep miatt Magyarország számára szerencsétlen volt a mostani EU-csúcstalálkozó időzítése.

Úgy vélte ugyanakkor, hazánk még nincs abban a helyzetben hogy meghatározza az európai politika menetrendjét és naptárát. Ezért kénytelen volt alkalmazkodni az időponthoz, és együtt kell élnie azzal az - "egyébként nem helyes és remélhetően többet meg nem ismétlődő" - helyzettel, hogy a miniszterelnök a nemzeti ünnepen nem tartózkodik Magyarországon.

Orbán Viktor szerint a polgárok is megértették, hogy fontos döntés ma leginkább Brüsszelben születhet, és az ország felelős vezetőinek ott kell lenniük, ahol az ilyen döntéseket befolyásolni lehet.

Forrás MTI

Vissza
2011.
október
23. 16:33

Orbán Viktor: talán jó döntés volt, hogy ma Brüsszelben vagyok

Orbán Viktor: talán jó döntés volt, hogy ma Brüsszelben vagyok A magyar kormányfő szerint a bajban lévő európai bankokat elsősorban azoknak az államoknak kell megsegíteniük, ahová tartoznak. A miniszterelnök azt mondta, a magyar kormány érdeke is, hogy ezek a bankok jól működjenek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART