2010.
szeptember
09. 17:43

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét

Címkék:
Szijjártó Péter Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Az MSZP szerint ez csak egy "mézesmadzag" és arra szolgál, hogy a Fidesz adatbázist építsen.

Szijjártó Péter közölte, hogy a nemzeti ügyek kormánya minden eddigi kormánynál nagyobb és több figyelmet kíván fordítani a nyugdíjasokra és problémáik megoldására.

Hozzátette: a kabinet ezt nem csak szavakban, hanem tettekben vállalja, ezért kérdezi meg a nyugdíjasokat most arról, hogy jelenlegi helyzetükön milyen intézkedések javítanának a legjobban.

Közölte: a kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásba küldik el, a levél költségeit pedig a Fidesz fizeti, így a párt rendelte meg a levelek legyártását és a postai kézbesítést is. Hozzátette, nagyjából tíz forintba kerül egy küldemény elkészítése.

Ezzel összefüggésben megjegyezte, nem akarják követni a szocialista kormányoknak azt a szokását, hogy a választások közeledtével közpénzeket költenek állami intézmények, kormányzati szervek reklámjaira.

Elmondta, a visszaküldött válaszokat értékelni fogják, és ezek alapján fogják alakítani a szociális biztonságot és a nyugdíjasok életkörülményeit befolyásoló intézkedéseket.

Tájékoztatása szerint szeretnék, ha az idősek világnapjáig, október 1-jéig visszaérkezne annyi levél, amelyből kiderülhetne: hogyan látják a nyugdíjasok a kormány tevékenységét, saját élethelyzetüket, és mit várnak el még a kormánytól.

Kérdésre megerősítette: a kormány elkötelezett abban a célkitűzésben, hogy a nyugdíjak megőrzik a reálértéküket. Ugyancsak fontos vállalásnak mondta a kormány ígéretét a 40 évnyi szolgálati viszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulásának a lehetőségéről. A kormány itt is tartja az ígéretét a január 1-jei bevezetéssel kapcsolatban - fűzte hozzá.

Fideszes mézesmadzag nyugdíjasoknak?


A Fidesz már állami erőforrásokkal akarja folytatni az adatbázis-építést - jelentette ki csütörtöki közleményében Korózs Lajos.

Az MSZP elnökségi tagja szerint az adatbázis-építés "legújabb áldozatai a nyugdíjasok". Korózs Lajos arra reagált, hogy a kormányfő szóvivője szerdán bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak, arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében.

A szocialista Kórozs Lajos kijelentette, az államnak nem az a feladata, hogy "levelezzen, hogy kérdezgessen, hogy beszélgessen, hanem az, hogy vállalt programját megcsinálja, megoldja". Szavai szerint jelenleg ennek nyomát sem látni, csak "ígéretekkel kábítja a nyugdíjasokat a nagy drogdíler, Orbán Viktor". Feltette a kérdést, hogy egy pártnak honnan van lakcímlistája a nyugdíjasokról, amikor ezt a hatályos törvények tiltják. Egyúttal felszólította Iván Lászlót és Orbán Viktort, hogy álljanak elő és beszéljenek világosan arról, mi lesz a nyugdíjak értékével, a távhő és a gáz árával vagy a devizahiteles nyugdíjasokkal.

Forrás: Fidesz,MSZP

Vissza
2010.
augusztus
27. 13:21

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP Korózs Lajos kezdeményezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál, hogy a szakmai szervezetekkel közösen tekintse át az idősotthonokra vonatkozó jogszabályokat.
Tovább
2009.
december
31. 09:42

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.
Tovább
2010.
március
20. 07:49

Elsősorban idősek hallgatták meg Gyurcsány Ferenc beszédét

Elsősorban idősek hallgatták meg Gyurcsány Ferenc beszédét Gyurcsány Ferenc tegnap nem értékelő, hanem kampánybeszédet tartott a Demokratikus Charta rendezvényén. Kampánybeszédet kifelé – és kampánybeszédet befelé. Tőle nem meglepő módon szuggesztívet, erőteljeset, drámai hatásokra törekvőt.
Tovább
2010.
január
21. 08:44

Kinek higgyenek a nyugdíjasok?

Kinek higgyenek a nyugdíjasok? A pártoknak szükségük van a hárommillió nyugdíjas szavazatára. A szocialisták szerint a Fidesz svéd modellt kíván bevezetni: ennek lényege, hogy csak annyi nyugdíjat fizetnének, amennyi a nyugdíjkasszába beérkezik. Ez pedig évi 600 milliárddal lenne kevesebb, mint jelenleg. Az MSZP szerint így 15-20 százalékkal csökkenne az ellátás. A Fidesz állítja, a kormánypárt nem mond igazat, s ők éppen a nyugdíjak értékének megtartását ígérik. De miért ilyen fontos a pártoknak a nyugdíjasok szavazata?
Tovább
2010.
április
25. 20:58

Melyik korosztály kire szavazott?

Melyik korosztály kire szavazott? A két választási forduló között a hvg.hu arról kérdezett két közvélemény-kutató intézetet, hogy a különböző korosztályok melyik pártra szavaztak, illetve, hogy a pártok szavazóbázisa mely korosztályokban erősebb. Az eredmények nem meglepőek: az MSZP-t az idős inaktívak, az LMP-t a fiatal nők, a Jobbikot pedig a fiatal férfiak választják. A Fidesz minden korcsoportban nagyon erős.
Tovább
2010.
január
26. 08:28

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal?

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal? A pártok csak akkor használhatják fel kampánycélokra a nyugdíjügyben indított aláírásgyűjtések során megszerzett adatokat, ha azokhoz az érintettek kifejezetten hozzájárultak - mondta el Jóri András adatvédelmi biztos.
Tovább
2010.
január
19. 17:48

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat A nyugdíjasok meggyőzéséért indított harcot az MSZP és a Fidesz, pedig még el sem kezdődött a kampány. A következő napokban a Fidesz 1 millió 600 ezer háztartásba küld levelet nyugdíjasoknak, amelyben kifejtik: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila privatizációs szándéka miatt Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak.
Tovább
2010.
január
10. 09:34

Szijjártó: a Fidesz megvédi a nyugdíjasokat

Szijjártó: a Fidesz megvédi a nyugdíjasokat A Fidesz meg fogja védeni a nyugdíjasokat, és olyan gazdaságpolitikát folytat majd, amely megőrzi a nyugdíjak értékét, és megvédi az állami nyugdíjalapot - jelentette ki Szijjártó Péter szombati sajtótájékoztatóján.
Tovább
2010.
január
29. 09:41

Szövetséget kötnek a szocialisták a Tisztelet Társaságával

Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) - tudta meg a Népszabadság. A lap pénteki számában megjelent írás szerint a közeledést jól mutatja, hogy a TT több javaslatát a szocialisták beemelték választási programjukba.
Tovább
2010.
március
31. 18:33

Választás 2010: mit ígérnek a nyugdíjasoknak?

Választás 2010: mit ígérnek a nyugdíjasoknak? A nyugdíjasok megszólítása választások idején általában kiemelt projekt. Tekintettel a sótlan kampányra és a gazdasági válságra idén némiképp visszafogottabb a licit. A nagyok sokat ígérnek kevés szóban, a kicsik pedig nyugdíjrendszerváltó szerepben tetszelegnek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART