2013.
február
26. 09:11

Öreg ember nem gyorsvonat? Dehogynem!

Címkék:
motoros Angliában két meglehetősen koros motoros gyorshajtó bírósági ügye is zajlik egy időben. Az urak úgy tűnik nem nyugodtak le cseppet sem az idő előrehaladtával!

A hetven esztendős Peter Elliot Farquhar az észak-kelet angliai Arbroath-ban lakik, és tavaly márciusban dörrent bele egy sebességmérő készülék hatósugarába nem kevesebb, mint 138 mérföld/órás, azaz jó 220 kilométer/órás tempóval. A dolog szépséghibája, hogy ott a megengedett legnagyobb sebesség 96 kilométer/óra lett volna.

Pedig még azt sem lehet mondani, hogy frissen szerzett jogosítványt, és ezért kapta el a sebességmámor, hiszen motoros vezetői engedélyét csekély 54 évvel korábban szerezte meg, és azóta folyamatosan motorozik is.

Hogy milyen a helyi virtus, azt pedig tulajdon barátja, Roy Buick McPhee bizonyítja, aki szintén egy laza háromszoros sebesség-túllépéssel (48 kilométer/óra helyett 160-nal hasított) bukott meg. Mindezt egyazon motorozás során követték el, és tetézték azzal, hogy meg sem álltak a rendőröknek - úgy kellett utólag előállítani mindkettőjüket. Perük március 31-én kezdődik az arbroathi bíróságon, addig is természetesen jól eltiltották őket mindenféle járművezetéstől.

Forrás: onroad.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART