2011.
július
01. 13:13

Öreg munkás nem vén munkás: megbírságolták a Tescót

Címkék:
Tesco Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) csütörtökön juttatta el az MTI-hez közleményét, amelyben felidézi, hogy korábbi határozatában megállapította: a Tesco nem tett eleget az egyenlő bánásmódról, illetve az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényben előírt kimentési kötelezettségének, így magatartása megsértette az egyenlő bánásmód követelményét.

A Tesco Global Áruházak Zrt.-t a hatóság eltiltotta a jövőbeni jogsértéstől és 3 millió forint pénzbírságot is kiszabott; ezt hagyta most jóvá a Fővárosi Bíróság.

A közlemény szerint egy panaszos azért fordult a hatósághoz, mert számos, a Tesco által meghirdetett állással kapcsolatosan úgy vélte, a felvételi eljárás folyamán életkora miatt diszkriminálták. A hatóság vizsgálatot folytatott le két éjszakai árufeltöltői állás esetében, és megállapította az ok-okozati összefüggést a panaszos életkora és álláspályázatainak elutasítása között. A hatóság megállapította: a munkáltató az érintett állásokat a panaszosnál lényegesen fiatalabb személyekkel töltötte be, akik ráadásul kevesebb tapasztalattal rendelkeztek az adott munkakörben. A Fővárosi Bíróság a döntéssel helybenhagyta az EBH korábbi határozatát.

Forrás: Privátbankár

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART