2011.
június
14. 10:56

Öregek otthona egy luxus kastélyban

Címkék:
luxuskastély Sok száz millióan a világon csak álmodozhatnak arról, amit egy svájci kastély nyújtani tud az oda beköltöző néhány nyugdíjasnak. Persze mindehhez hozzátartozik a kiváltságos sorsért fizetett kisebb vagyon, amit hazánkban csak nagyon kevesen engedhetnének meg maguknak.

A legendákkal és romantikával teli Liebenfels-kastély a svájci Thurgau kanton éke. Ha eredete után kutakodunk, messzire vissza kell lapozni a múltba, ugyanis először 1254-ben említik a hivatalos források.

A tulajdonosok 1948-ban történt kihalása után jó néhány évtizedig üresen álló és pusztuló épületet 1992-ben vásárolta meg a német Ebert házaspár. A hírek szerint legalább kilencmillió frankot költöttek a felújításra, majd újabb milliókat arra, hogy minden luxussal berendezzék „hajlékukat”, ügyelve arra, hogy megőrizzék egykori hangulatát és pompáját.

A néhai ügyvéd férjnek, Klausnak halála óta felesége, Christiane és jelenlegi partnere, Karl-Hans Nusser (63) pedagógus osztotta meg egymással a 41 szobás kastélyt.

Nemrég úgy döntöttek, a középkori falak új rendeltetést kapnak: időskorúaknak adják át „házuk” egy részét, olyanoknak, akik fényűzésben, nyugalomban, minden jóval megáldva akarják eltölteni életük hátralevő részét. Christiane az új lakókról való megfelelő gondoskodás érdekében még egy kéthónapos szaktanfolyamot is elvégzett.

Hogy milyen is lesz az idősek luxusa ebben a különleges épületben? A kastély penthause kialakítású szárnyába ősztől feleségével együtt költözik be egy svájci nyugdíjas professzor. Nekik külön lifttel felszerelt lakosztályuk nappalit, amerikai konyhát, hálót, fürdőszobát és teraszt tartalmaz - havi 19 ezer frankos bérleti díjért. Természetesen ebben az üdülőhelyekkel vetekedő teljes ellátás is bent van, a fő étkezések melletti tízórai és uzsonna, valamint kávé és korlátlan borfogyasztás.

Emellett már majdnem befejezés előtt áll két egyszobás, egyszemélyes, illetve két egyszobás, kétszemélyes lakrész kialakítása is. Az előbbiért 8.600, míg az utóbbiért 6.900 frankot kérnek majd fejenként. Az egyik szoba különlegessége, hogy ajtaja közvetlenül a belső fürdőmedencére nyílik. A beköltözők a legkorszerűbb fürdőtechnikai szerelvényekkel ellátott wellness-részleggel élhetnek majd: szauna, jakuzzi szolgáltatások és fitneszterem is a rendelkezésükre áll. Étkezni a lovagteremben fognak, ahol a 17. századi toronyóra alatt merülhetnek el a kastély saját szakácsa által nyújtott élvezetekben. Sétára a több tízhektáros kastélyparkba indulhatnak, ahol lovaglási lehetőség is van.

Mivel az évek előrehaladtával nem árt az állandó egészségügyi felügyelet, ezért két szakképzett ápolószemélyzet és két mindenes áll a luxusnyugdíjasok rendelkezésére. Christiane Ebert gondoskodását jelzi, hogy „bentlakóit” kívánságuk szerint dél-spanyolországi birtokán telelteti majd, vagy ha nem akarnak határon túlra menni, akkor a davosi síővezetbe viszi őket egy kis gondtalan pihenésre.

Forrás: Stílus & trend

Vissza
2009.
szeptember
03. 21:15

Idősgondozás Zürichben

A Szép Kor Alapítvány -az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően- igyekszik külföldi példákat bemutatni és kapcsolatot teremteni az alapítványhoz hasonló szervezetekkel.A program keretében jártunk Svájcban, és látogattuk meg Zürichben a Pflegezentrum Bombach nevű intézményt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART