2012.
július
12. 08:33

Öregítő öltözék

Címkék:
öregítő ruha Egy új felszerelés segítségével a fiatal emberek megtapasztalhatják, mit élnek át öregedő szüleik és nagyszüleik. Az Age Man Suit a felhasználót saját idősebb verziójává alakítja.

A ruha fülvédőket tartalmaz, hogy tompítsa a hallást; a felszereléshez sárga napellenző tartozik, mely homályos látást okoz és a színek nehéz felismerését; térd- és könyökpárnái merevvé teszik az ízületeket; Kevlarszerű mellénye kényelmetlenül nyomja a mellkast; kipárnázott kesztyűi pedig megnehezítik az ujjak mozgását és némileg érzéketlenné teszik a kezet. A 10 kilogrammos ruha testre szabottan szimulálja a roskatag kor fizikai konzekvenciáit.

A lépcsőmászás ebben az öltözékben levegőért kapkodással jár és fárasztó, a tompa hallás és homályos látás pedig dezorientál.

A ruhát a berlini Evangélikus Geriátriai Központ és a Saarbrückeni Meyer-Hentschel Intézet kutatói fejlesztették ki.

Azért alkották meg, hogy „érzékennyé” tegyék a modern társadalmakat gyorsan elöregedő populációik életére és szükségleteire.

A fizikusok kiderítették, hogy kipróbálása különösen hasznos lehet azoknak az orvostanhallgatóknak, akik érdeklődnek az idősgyógyászat (geriátria) iránt. A világnak kétségtelenül sokkal több olyan orvosra lesz szüksége, aki időskorúak kezelésére szakosodott, mivel Európától Ázsiáig a társadalmak elöregedésnek indultak.

Forrás: hirado.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART