2012.
április
06. 14:28

Országos tüntetésre készülnek május 1-jén a szakszervezetek

Címkék:
tüntetés otóber 1 Országos közös tüntetésre és nagygyűlésre készülnek május elsejére a szakszervezetek. Az eseményre most több szakszervezeti konföderáció egyesíti az erejét, és csatlakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom is. A szervezők egyebek mellett a megfélemlítés ellen, a munkahelyek, a nyugdíjak és a megélhetés biztonságáért valamint a demokratikus értékek megőrzéséért hívják egységbe a szervezeteket - adja hírül a Napi Gazdaság.

Az ünnep a miénk! Egyebek mellett ezzel a felhívással kezdtek országos mozgósításba a szakszervezetek, az elmúlt évektől eltérően ugyanis nemcsak vidám majálissal, hanem tömegtüntetéssel és nagygyűléssel is készülnek a nemzetközi munkásünnepre - mondta Székely Tamás. A vegyipari szakszervezet (VDSZ) elnöke bejelentette, hogy az ágazat elnöksége a napokban arról döntött, hogy a mintegy 40 ezer tagot számláló szervezet csatlakozik a május elsejei megmozduláshoz, sőt annak az egyik szervezője lesz.

Az érdekképviselet arra törekszik, hogy az emlékezetes áprilisi nemzetközi szakszervezeti tömegmegmozduláshoz hasonló méretű demonstrációt szervezzenek, ezért minden régiót mozgósítanak. A demonstráció fő szervezője az MSZOSZ és a közös együttműködésben érdekelt szakszervezetek, így a VDSZ is, valamint a tavaly alakult Szolidaritás Mozgalom. A nagygyűlést a tiltakozó felvonulás után, a Napozó réten tartják, ahol utána majálissal folytatódik a program.

Forrás: HR Portál,Napi Gazdaság

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART