2011.
június
16. 08:17

Országszerte tüntetnek ma

Címkék:
tűzoltók tüntettek Négy szakszervezeti szövetség tart ma autós figyelemfelhívó demonstrációt 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) több ezer résztvevőt vár a megmozdulásokra.

A szakszervezetek azt követelik a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben, még a döntések előtt.

Az Országgyűlés szerdán kezdte meg az általános vitát egy munkaügyi módosító csomagról, - amely számos ponton megváltoztatja a Munka törvénykönyvét -, valamint a jövőben országos érdekegyeztető fórumként működő Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) létrehozásáról.

Minden megyeszékhelyen, és Budapesten autós felvonulást tart a négy szakszervezet, de Miskolcon, Egerben és Tatabányán tüntetés lesz, Kaposváron pedig autós demonstráció és tiltakozó gyűlés is. Budapesten 140-150, a vidéki városokban helyszínenként 60-80 gépkocsira számítanak a szervezők. Demonstrál csütörtökön a fegyveres és rendvédelmi szféra több szakszervezete is.

A tüntetések kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a rendőrség rendelkezésére álló információk alapján csütörtökön mintegy harminc rendezvényt tartanak a szakszervezetek az országban. Makula György elmondta, hogy ebből négyet a fővárosban rendeznek, a többit túlnyomórészt megyeszékhelyeken tartják. Hangsúlyozta: a rendőrség elsődleges célja, hogy biztosítsa a rendezvények zavartalan lebonyolítását.

Forrás: Napi Gazdaság

Vissza
2011.
június
15. 20:40

A Honvédszakszervezet nem demonstrál

A Honvédszakszervezet nem demonstrál Hende Csaba miniszter és Czövek János szakszervezeti vezető a szerdai egyeztetésükön egyaránt elítélték a csütörtökre hirdetett, "bohócforradalomnak" nevezett politikai megmozdulást - áll a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet MTI-hez eljuttatott közös közleményében. A "bohócforradalom" szervezői szerint nem a megmozdulástól kellene elhatárolódnia, hanem a katonák érdekeit kellene képviselnie a szakszervezeti vezetésének.
Tovább
2011.
június
15. 16:51

Az európai ombudsmanhoz fordult az egyik rendőrszakszervezet

Az európai ombudsmanhoz fordult az egyik rendőrszakszervezet Úgy vélik, alapvető emberi jogaik sérülnek a nyugdíjszabályok változásával, és azzal, hogy nem engedik őket demonstrálni. A szakszervezet ugyanis úgy tudja, hogy a teljes állományt berendelték holnapra.
Tovább
2011.
június
07. 10:35

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek Sztrájkok és demonstrációk következnek mostantól egymással párhuzamosan a rendvédelmi ágazatban. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetésen Orbán Viktor kijelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
június
08. 08:56

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak Orbán Viktor kormányfő elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART