2011.
augusztus
15. 14:13

Ötezer bajba jutott adós ingatlanát vennék meg féláron

Címkék:
ablak Fél áron akarja megvenni a Nemzeti Eszközkezelő Társaság összesen 5000 - szociális szempontok alapján kiválasztott - bajba jutott adós ingatlanát - írja a Népszava. Ez azt jelenti, hogy még egy, Ócsához hasonló nagyságrendű beruházást terveznek.

Az ügylet 2014 végéig 20,5 milliárd forinttal terhelné meg a büdzsét. A lap az Otthonvédelmi Akciótervet viselő fejezethez tartozó apró betűs lábjegyzetre hivatkozik, amelyben egy lakás átlagos árát 8,2 millió forintnak vették, és úgy terveznek, hogy a társaság az ingatlanok árának felét fizetné ki.

A kormány múlt héten napvilágot látott tervei szerint egyébként már az idén elkezdődhet a szociális családiház-építési program, amelynek első üteme helyszíneként a Pest megyei Ócsát javasolja a Belügyminisztérium.

A minisztérium javaslata szerint 1000 négyzetméteres telkeket jelölnének ki, ahol biztosítani lehet a házikerti növénytermesztést. A tervezett ingatlanokban korszerű és energiatakarékos közműellátás lenne, amely biztosítaná az alacsony rezsiköltségeket. A program lehetővé tenné a közfoglalkoztatás és saját munka igénybevételét is.

A tervek szerint fizetésképtelen lakáshitelesek a Budapesttől 30 kilométerre, a kilencezer lakosú Ócsa Alsópakony településrészén felépülő házakban lakhatnak majd, bérlőként.

Forrás: atv.hu

Vissza
2011.
augusztus
10. 06:48

Ócsára költöztetnék a fizetésképtelen devizaadósokat

Ócsára költöztetnék a fizetésképtelen devizaadósokat Ócsát javasolja a szociális családiház-építési program helyszínéül a Belügyminisztérium. Ha a kormány elfogadja a javaslatot, a fizetésképtelen lakáshitelesek alacsony rezsiköltségű kertes otthonokba költözhetnek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART