2012.
június
19. 11:24

Óvodás idősotthon

Címkék:
unoka Óvodával egybekötött idősotthon épül Csehországban, hogy közelebb vigye egymáshoz a legifjabb és legidősebb nemzedéket. A tervek szerint három éven belül készül el a magánberuházás, amely 60 millió koronába kerül.

Az idősotthon hatvan személyes lesz, az óvoda ötven. A Prága mellett megépülő létesítményhez klinika, rehabilitációs központ, edzőterem és hatalmas kert is tartozik. Az orvosi létesítmények a "nagyközönség" előtt is nyitva állnak.

Aggok és óvodások összeboronálására több nyugati országban akad sikeres példa, cseh földön azonban sokan ellenzik a dolgot. Jan Adamek - a beruházó - nem tudott előzetesen arról, hogy a világban van már hasonló létesítmény. Elsősorban az vezérli, hogy visszaállítsa a hajlott kor tiszteletét a kisgyerekek körében.

Projektjében a két "nemzedékvéglet" mindazonáltal elhatárolható egymástól: a kert ketté osztott, zajszűrő fallal elhatárolt, az idősek terasza és a gyerekek játszótere pedig a főépület két ellentétes végénél van. Az ebédlő is megosztott, de bőven akadnak közös helyiségek és területek, ahol összebarátkozhat a két nemzedék.

A megépüléshez még nincs meg minden hivatalos engedély, mivel a helyzetet bonyolítja, hogy egy tető alatt lesz lakó- és nem lakóingatlan.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART