2011.
június
24. 17:46

Pakkot küldhetnek Orbánnak és Pintérnek a rendőrök

Címkék:
rendőrség A Független Rendőr Szakszervezet várja azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a jelentkezését, akiket nem vettek vissza. A szakszervezet a visszavételi kérelmekre a fegyveres és rendvédelmi szervek által adott elutasító válaszokat el akarják küldeni Orbán Viktornak, Pintér Sándornak és a sajtónak.

Az elmúlt napokban nagy nyilvánosságot kapott az a sajtóhír, mely szerint nincs helyük a rendőrség állományába visszavételre jelentkező nyugdíjas rendőröknek. Az utóbbi hetekben a Független Rendőr Szakszervezet több levelet kapott a korábban szolgálati nyugállományba helyezett kollégáktól.

"Sokan próbálkoztak azzal, hogy elébe mennek a dolgoknak, nem várják meg, míg a kormány visszaható hatállyal megfosztja őket nyugdíjuktól és ezzel kilátástalan anyagi helyzetbe sodorja családjukat, hanem visszavételüket kérték a rendőrség állományába" - írja közleményében a rendőrszakszervezet.

"A rendőri szervek valamennyiüket lakonikus egyszerűséggel utasították el: nincs hely, nincs bérfedezet!" - teszik hozzá. A szakszervezet szerint "egy szó sem igaz abból a kormányzati propagandából, mely szerint a nyugdíjas rendőrökre a közbiztonság megerősítése érdekében van szükség".

Az FRSZ felhívja mindazon hivatásos állományból nyugállományba vonultakat, akik idén eredménytelenül kérték visszavételüket bármely fegyveres vagy rendvédelmi szerv állományába, hogy jelentkezzenek náluk és küldjék meg a kérelmüket elutasító munkáltatói választ. A jelentkezők anonimitását az FRSZ garantálja - szögezik le.

A szakszervezet a visszavételi kérelmekre a fegyveres és rendvédelmi szervek által adott elutasító válaszokat el akarják küldeni Orbán Viktornak, Pintér Sándornak és a sajtónak.

Forrás: Hírkereső

Vissza
2011.
június
23. 11:37

Így lesz munkahelyük a nyugdíjas rendőröknek

Így lesz munkahelyük a nyugdíjas rendőröknek Már jövőre százezer embert foglalkoztatnának a Belügyminisztérium által felügyelt közmunkaprogramok keretén belül. A munkásokat nyugdíjas katonák és rendőrök felügyelnék: négy főre körülbelül egy volt egyenruhás jutna - írja a Népszabadság.
Tovább
2011.
június
23. 09:58

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek Elutasították egy volt egyenruhás kérelmét, aki visszatért volna az aktív állományba. A szakszervezet szerint nem egyedi az eset.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART