2011.
június
02. 06:25

Pénzjutalmat kap, aki később megy nyugdíjba

Címkék:
kalkuláció Egy kormányzati elképzelés értelmében bónuszt kapnának azok, akik az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradnak.

A Magyar Nemzet emlékeztet Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, melyek szerint a nyugdíjrendszer átalakításának a végére az életpályamodelleket úgy szerveznék át, hogy az utolsó tíz, munkában töltött év nagyobb súllyal essen latba, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat.

A lap információi szerint a miniszterelnök által felvetett elképzelések között egy olyan bónusz-malusz típusú rendszer bevezetése is szerepelhet, amely jutalmazná az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradókat.

A megkérdezett szakértő szerint a kormányzati elképzelés alapja az a jelenleg is működő rendszer lehet, amely a rendvédelmi és fegyveres dolgozók esetében a minimum szolgálati időn túli munkavégzést emelt összegű nyugdíjjal ismeri el.

A tervek ismeretében a kabinet ezt a rendszert terjesztené ki úgy, hogy nem a szolgálati időhöz, hanem az életkorhoz kötné a munkabért, így ezen keresztül magasabb összegű nyugdíjat is.

Forrás: Hír24

Vissza
2011.
február
26. 09:46

Orbán: messzebbre kell menni a nyugdíjrendszer átalakításával

Orbán: messzebbre kell menni a nyugdíjrendszer átalakításával Az euróövezeten kívüli EU-tagállamoknak, így Magyarországnak is az az érdeke, hogy sikeres legyen a zóna 17 országának március 11-i csúcstalálkozója, és az euró helyzete stabilizálódjon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott Herman Van Rompuyjel, az EU állam- és kormányfői tanácsának elnökével.
Tovább
2011.
február
27. 12:49

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása, a nyugdíjak biztonságba helyezése csupán egy gazdasági probléma, olyan számítási kérdés, amelyet kockás lapon meg lehet oldani. Számomra a nyugdíj ügye sokkal inkább azzal függ össze, hogy mennyire becsüljük a munkánkat, mennyire becsüljük meg a ledolgozott évek értékét, és miképp oszthatjuk meg a lehető legjobban az időskori ellátás felelősségét az egyén és a közösség között – írja Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Facebook-bejegyzésében, melyben a nyugdíj témakörében válaszolt a feltett kérdésekre.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART