2012.
január
14. 15:52

Pereli a TV2 Vágó Istvánt

Címkék:
Vágó István Jókedvűen érkezett Vágó István a Markó utcai bíróságra, hogy szembeszálljon a TV2 ügyvédjével. A csatorna ugyanis beperelte a nyugdíjas televízióst, amiért a menesztésének okáról szőtt politikai összeesküvés-elméleteket a médiában is hangoztatta.

Egy vidéki sajtóorgánum a nyár elején beszámolt arról, hogy a Demokratikus Charta pécsi szervezetének vendégeként Vágó a média és a politika viszonyáról beszélt, például hogy feltűnt neki neki néhány „véletlen" egybeesés: többek között az, hogy kirúgása után rögtön a TV2 hirdetőjévé vált egy jobboldali sajtótermék, illetve hogy a csatornához érkezett magas beosztásba egy jobboldali hírcsatorna kollégája. A TV2 légből kapott öszszeesküvés-elméletnek titulálta a köztudottan és vállaltan liberális elkötelezettségű Vágó gondola­tait, majd pert indított ellene.

A per első tárgyalásán nem született ítélet, a bíró meghallgatta a feleket, Vágó pedig mosollyal az arcán távozott a teremből.

– A Társaság a Szabadságjogokért véd. Én szűk körben - és nem a médiában - kifejtettem egy véleményt, ők pedig úgy gondolják, nekem ehhez jogom van. Ez a véleményem egyébként a mostani tárgyalás során még jobban elmélyült – kezdte Vágó a tárgyalószobában.

Ha érdekli, mi zajlott a 40 milliós játszma című műsor körül, kattints a Blikk.hu-ra!

Forrás: pink.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART