2013.
január
15. 09:19

Perközösséget alakítanak a "kirostált" rokkantak

Címkék:
rokkant számkivetettek Összefogásra szólít fel a Rokkant Számkivetettek Társasága a ROSTA! Első felhívásukban minden érintettet arra kérnek, hogy csatlakozzon érdekvédelmi társaságukhoz a velük szemben elkövetett sok jogtalanság miatt. A kezdeményezést a Magyar Szociális Fórum is támogatja.

A ROSTA vezetője Szalai József, aki súlyos beteg felesége okán maga is érintett. Azt  ígéri, ha kell Strasbourgig is elmennek, elegük lett a megaláztatásból, hogy a kormány előre kitervelt, fondorlatos módon kidobta őket a szociális ellátásból!

Itt közöljük a felhívás teljes szövegét.

FELHÍVÁS!

 

Kedves Sorstársak!

 

Elege lett a rokkant-törvény áldozatainak, hogy jogfosztottá váltak!

A nyugdíjunkért és az életünkért harcolunk minden törvényes eszközzel!

Az eddigi jó szándékú demonstrációk szinte semmilyen eredményre nem vezettek a társadalom érdektelensége, a törvényhozói akarat híján, ezért MOST(!) kezünkbe vesszük a sorsunkat.

 

A ROSTA perközösséget kíván alakítani, a rokkantak és alapvető emberi jogaik érvényesítéséért. Nemzetközi szinten igyekszünk elérni a sokakat ellehetetlenítő, kirekesztő, megalázó, embertelen törvénynek a semmissé tételét. Várjuk sorainkba mindazokat, akiket a kormányzat méltánytalanul kilátástalan helyzetbe sodort. Akiket, az ellátórendszer kilökött, leminősített, vagy súlyos betegen be sem fogadott.


Azok jelentkezését is várjuk, akiknek ezután kell felülvizsgálatra menniük, hiszen a nyugdíjgarancia és az ehhez kapcsolódó juttatások számukra is megszűntek.


Minél többen vagyunk, annál nagyobb az esélyünk, és kisebb a költségünk.

FONTOS: Az ügyvédi költség jelképes összeg, ami a jelentkezők létszámától is függ.

 

Csak együtt sikerülhet! Csatlakozzatok!

Jelentkezés: 2013. jan.31.-ig!


ROKKANT SZÁMKIVETETTEK TÁRSASÁGA - ROSTA
Szalai József (szervező)
http://www.facebook.com/groups/100834813428454/

Forrás: Magyar Szociális Fórum

Vissza
2012.
január
25. 19:53

A rokkant csak ne utazgasson, ha gyalog is mehet!

A rokkant csak ne utazgasson, ha gyalog is mehet! AZ Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye: Azzal, hogy a 2011. december 31-éig rokkantnyugdíjas megérte 2012. január 1-jét, és nyugdíjasból a legjobb esetben rokkantsági ellátottá vált, egyúttal kikerült az ugyanaznap Alkotmányból Alaptörvénnyé változott legmagasabb szintű jogszabályunk nyugdíjasokra vonatkozó védelme alól is.
Tovább
2012.
május
25. 15:22

A rokkantak jogaiért tüntettek a fővárosban

A rokkantak jogaiért tüntettek a fővárosban A rokkantak és az elesett emberek jogaiért tüntettek civil szervezetek és magánszemélyek a Magyar Szociális Fórum és Szolidaritás mozgalom felhívására pénteken a fővárosban a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt.
Tovább
2011.
április
14. 09:23

A rokkantnyugdíjasok tizede lehet újra aktív

A rokkantnyugdíjasok tizede lehet újra aktív Nincs új a nap alatt? Munkaügy terén lényegében csak eddig is érvényben lévő, illetve statisztika javító, vagy kiszámíthatatlan hatású, de többségében a munkavállalói jogokat tovább szűkítő, és esetenként a legális munkavállalás ellen ható intézkedéseket jelentett be a kormány a konvergencia programban.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART