2011.
június
22. 08:43

Pintér egy hét haladékot kért

Címkék:
Pintér Sándor belügyminiszter Pintér Sándor egy hét haladékot kért a rendvédelmisek nyugdíj ügyében a keddi kormányülésen- tudta meg a Magyar Nemzet. A lap kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja: a belügyminiszter kérését azzal indokolta, hogy a kidolgozott szabályok nem egyeznek teljes mértékben a Honvédelmi Minisztérium elképzelésivel, és az életpályamodellek kidolgozása még az elején tart.

A fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek és a miniszterelnök májusi találkozóján abban állapodtak meg, hogy az egyeztetésbe bevonják az érdekvédőket is. A kormányfő ekkor kérte fel a belügyminisztert a tárgyalások folytatására. Az egyeztetéseket az eredeti tervek szerint szeptember közepéig kellene lezárni ahhoz, hogy az új életpályamodell legfontosabb elemei az új nyugdíjrendszerrel együtt január 1-jével hatályba léphessenek.

Forrás: HírTv

Vissza
2011.
május
24. 17:48

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel Orbán Viktor is tárgyalni akar a rendvédelmi érdekképviseletek küldötteivel, derült ki a kormány keddi ülése után. Korábban Pintér Sándor belügyminiszter és a szakszervezetek is azt jelezték, hogy egyeztetéseik után kialakult a tárca új elképzelése a rendőrök és tűzoltók korai nyugdíjba vonulásáról, és már csak a kormány beleegyezése hiányzik.
Tovább
2011.
június
07. 10:35

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek Sztrájkok és demonstrációk következnek mostantól egymással párhuzamosan a rendvédelmi ágazatban. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetésen Orbán Viktor kijelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
május
29. 10:37

Rendészeti Sztrájkbizottság: szétzilálják az állományt

Rendészeti Sztrájkbizottság: szétzilálják az állományt 105 milliárd forintba kerülne a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók visszafoglalkoztatása, míg a nyugdíjuk jelenleg 50 milliárd forintos kiadás a kormánynak – mondta Árok Kornél.
Tovább
2011.
május
17. 15:03

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek "Hivatásunk Védelmében" nevű alkalmi koalíciójának sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART