2011.
június
23. 19:08

Pintér: nem lesznek munkafelügyelők a nyugdíjas rendvédelmisek

Címkék:
Pintér Sándor Senkit nem akarunk figyeltetni a nyugdíjas rendőrökkel - mondta Pintér Sándor csütörtökön egy budapesti sajtóbeszélgetésen; a belügyminisztert annak kapcsán kérdezték, hogy lapinformáció szerint a belügyi tárca által felügyelt közmunkaprogramok keretén belül a munkásokat nyugdíjas katonák és rendőrök felügyelnék.

Pintér Sándor hangsúlyozta, hogy annak a nyugdíjas rendőrnek, aki visszatér az állományba, kétféle lehetőséget tudnak kínálni. Egyrészt, amennyiben van szabad hely és kapacitás, őket veszik először figyelembe a jelenlegi feladatok elvégzésére, a második lehetőség pedig az, hogy könnyített szolgálat keretén belül tevékenykednek.

Ennek pontjai ismertek - jegyezte meg a belügyminiszter, példaként említve a 36 órás munkahetet, a reggel hattól este tízig tartó szolgálatot, a könnyített felszerelést. A feladatkört is meghatározták, jelentős része a közrend-közbiztonság területén történne, de - mint a miniszter rámutatott - logisztikai feladatokat a közfoglalkoztatás területén is el kell látni.

"Nem megfigyelésről van szó, vezénylésről, irányításról, szervezésről" – szögezte le Pintér Sándor.

A belügyminiszter szerint a célkitűzés, hogy 300 ezer embert vonjanak be a közfoglalkoztatásba - munkahelyre vezetésük, foglalkoztatásuk kiosztása, de akár egészségügyi ellátásuk megszervezése - nem kis feladat.

Egy másik újságírói kérdésre, miszerint a Független Rendőr Szakszervezet június 29-én félpályás útlezárásra készül, hogy így kényszerítse ki a tárgyalást azokban a témákban, amelyekben nem sikerült megegyezniük a kormányzattal, illetve lát-e esélyt az egyezségre, azt mondta: ebben a témában ez idáig egyszer sem nyilatkozott, így most sem teszi.

Forrás: ATV

Vissza
2011.
június
23. 11:37

Így lesz munkahelyük a nyugdíjas rendőröknek

Így lesz munkahelyük a nyugdíjas rendőröknek Már jövőre százezer embert foglalkoztatnának a Belügyminisztérium által felügyelt közmunkaprogramok keretén belül. A munkásokat nyugdíjas katonák és rendőrök felügyelnék: négy főre körülbelül egy volt egyenruhás jutna - írja a Népszabadság.
Tovább
2011.
június
23. 09:58

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek Elutasították egy volt egyenruhás kérelmét, aki visszatért volna az aktív állományba. A szakszervezet szerint nem egyedi az eset.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART