2013.
június
01. 14:24

Pollenhelyzet - Hamarosan a csalánfélék következnek

Címkék:
allergia A tavaszi fák virágzási szezonja véget ért, szerepüket fokozatosan átveszik a nyári gyomok, közöttük is elsősorban a pázsitfűfélék, s várhatóan hamarosan a csalánfélék pollenszórása is elindul - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.

 

 

Mint írták: az elmúlt napokban a hűvös, csapadékos időjárás következtében az előző hetinél is alacsonyabb volt az általános pollenterhelés.

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet aerobiológiai monitorozási hálózatának adatai szerint a héten pázsitfűfélék virágporát regisztrálták legnagyobb mennyiségben, koncentrációja közepes, Zalaegerszegen magas szintet ért el. Tüneteket okozó mennyiségben észlelték még a csalánfélék, valamint Zalaegerszegen a fenyőfélék pollenszemeit. Emellett alacsony koncentrációban, de a bodza, a lórom, a kőris és az útifű virágpora is megjelent a pollencsapdákban.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
február
24. 11:26

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni A pázsitfű-allergia az egyik leggyakoribb pollenallergia. Az allergiás tünetek a fűfélék virágzásának idején, májustól augusztus elejéig tartó időszakban jelentkeznek. A megelőzésre azonban már most gondolni kell, az immunterápiás kezelést ugyanis a tünetek jelentkezése előtt négy, de legalább kettő hónappal korábban szükséges megkezdeni.
Tovább
2012.
augusztus
21. 06:59

Allergiásan is ki kell mozdulni otthonról

Allergiásan is ki kell mozdulni otthonról Attól, hogy valaki allergiás, még nem töltheti négy fal közt az egész nyarat. Előfordulhat, hogy utaznia kell. Ha azonban gondoskodik a megfelelő úti patikáról, ilyenkor is könnyedén megbirkózhat az allergia tüneteivel.
Tovább
2011.
április
12. 11:12

Az allergia tünetei és gyógyítása

Az allergia tünetei és gyógyítása Az allergia egy görög eredetű szó jelentése „más hatás” ami jól tükrözi, milyen betegségről van szó. Az allergia nem más, mint az immunrendszer védekező rendszerének a zavara. Sok ember életét megkeseríti az allergia, főleg tavasszal és nyáron, amikor sok gyomnövény és növény virágba borul, de számtalan más ok is kiválthatja a betegséget.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART