2011.
augusztus
01. 12:12

Powell aggódik a nyugdíjakért

Címkék:
Powell Pál A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke szerint kétséges a belügy és rendvédelmi dolgozók nyugdíjügyi megállapodása.

Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában leszögezte: a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó életpályamodell „vegyesfelvágott”. A modell első része a megbízott elnök szerint elfogadható átvétel a Hivatásosok szolgálati törvényéből. A második, oktatásról szóló rész vitatott, míg a szociális rész financiális háttere nem látható - értékelt Powell Pál.

A nyugdíjkérdés kapcsán a visszamenőlegesség a legnagyobb probléma. Nehezen tudják elfogadni az érintettek, hogy a megszerzett jogaikat elvegyék, az új belépőkre viszont elképzelhető a szabály alkalmazása. Powell Pál elfogadhatónak tartja a rendelkezési állomány bevezetését, ugyanakkor aggódik a nyugdíjak magas adókulccsal való megadóztatása miatt. Az érdekképviseleti vezető szerint az életpályamodellről elképzelhető a Belügyminisztériummal való megegyezés, ez kevésbé reális a nyugdíjak ügyében.

Forrás:Mandiner

Vissza
2011.
július
27. 19:12

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem Hiába puhítja a kormány a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatait, a rendvédelmi szakszervezetek számára ez mit sem ér akkor, ha a szolgálati nyugdíjat megszüntetik. Szakszervezeti vezetők szerint a kormány egyáltalán nem hátrált meg, sőt újabb javaslataik kedvezőtlenebbek, mint amelyeket korábban az asztalra tettek. Eközben szerdán újra egyeztetett a kormányzat az érdekképviselettel. A belügyi tárca a tárgyalásokat egyoldalúan lezártnak tekinti.
Tovább
2011.
július
25. 07:37

Adóprésben a szolgálati nyugdíjasok

Adóprésben a szolgálati nyugdíjasok A mindenkori legmagasabb adókulccsal adózna azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a járandósága, akik nem kívánnak visszatérni a munka világába - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került konkrét törvénymódosítási javaslatból. Kivételt képeznének ez alól azok, akikről minősítő határozat megállapította, hogy szolgálatteljesítés következtében lettek betegek, vagy szenvedtek balesetet.
Tovább
2011.
július
28. 12:39

Nem tetszik a szakszervezeteknek a BM terve

Nem tetszik a szakszervezeteknek a BM terve A rendvédelmi és a tűzoltó-szakszervezet is közölte, hogy nem fogadja el a Belügyminisztérium által kidolgozott életpályamodellt, amely többek között a nyugdíjazás szabályait és a tervezett béremeléseket is tartalmazza. A tárca korábban azt mondta, hogy figyelembe veszi a szakszervezetek javaslatait.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART