2010.
szeptember
20. 15:58

Ráday Mihályt kitüntették, és megszüntették városvédő műsorát

Címkék:
Pallas Athéné Bár munkáját a Magyar Televízió elismeréssel díjazta, megszűnik Ráday Mihály szerkesztő városvédő műsora, az Unokáink sem fogják látni. Ráday Mihály azt mondta: a televízió úgy adott neki oklevelet, hogy ez egyben a nyugdíjazását és a műsorának megszűnését jelenti.

„Én ezt a műsort fontosnak tartottam, és nemcsak én, hanem mások is” – tette hozzá. Úgy gondolja, hogy határon innen és túl hasznos volt az épített örökség megóvására való felhívás, ezért sajnálja, hogy nem folytathatja, de bízik abban, hogy a döntést megváltoztatják.

A Magyar Televízió hétfői közleményében az áll: Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke a Magyar Televízióért Díjjal köszönte meg Ráday Mihály több mint négy évtizedes tevékenységét, valamint a három évtizeden keresztül sugárzott városvédő műsorát.

A Kossuth-díjas Ráday Mihály korábban, negyedszázadon át, főként játékfilmek és tévéjátékot operatőre volt. Az operatőr-rendező-szerkesztő-műsorvezető-művészettörténész Unokáink sem fogják látni című városvédő műsorát harminc évvel ezelőtt sugározta először a Magyar Televízió; a műsor és Ráday Mihály neve eggyé vált az örökségvédelem ügyével.

Az Unokáink sem fogják látni sorozat csaknem 250 adásában a televíziós szakember megmentett belvárosi bérházat, műsort készített a televízió Szabadság téri székházáról, felkutatott és védett fürdőket, templomokat, kastélyokat, síremlékeket is. Ő alapította a Budapesti Városvédő Egyesületet, majd később létrehozta a Város- és Faluvédők Szövetségét és a Nemzeti Panteon Alapítványt is.

Kérdésünkkel, hogy miért szüntetett meg egy olyan műsort az MTV, melynek tartalmával ennyire elégedett, a következő választ kaptuk: „Ráday Mihály 68 éves korában nyugdíjba ment, ezért nem szerepel a struktúrában a városvédő Unokáink sem fogják látni című műsora. Ráday Mihály négy évtizedes tevékenységéért, benne városvédő műsoráért kapta az MTV ügyvezető alelnökétől, Medveczky Balázstól a Magyar Televízióért Díjat.”

Forrás: eMasa

Vissza
2010.
január
01. 16:47

"A nyugdíjasok hazamehetnek!" - ezrével rúgják ki a tanárokat Romániában

 "A nyugdíjasok hazamehetnek!" - ezrével rúgják ki a tanárokat Romániában Augusztusig, azaz az idei tanév végéig még minden tanügyi dolgozó megtartja az állását, utána viszont a közoktatásban finanszírozott állások száma 321 ezerről 306 ezerre csökken - döntötte el a román kormány.
Tovább
2010.
január
24. 07:33

A nemzedékek közötti kölcsönös felelősség

A nemzedékek közötti kölcsönös felelősség A nemzedékek közti együttműködésről hazánkban mostanában főleg mint „nyugdíjkérdésről”, legújabban mint „nyugdíjkatasztrófáról” beszélnek. Ezeken a hasábokon szándékosan kerülünk minden napihírt, mélyebb kapcsolatokra, hosszabb lélegzetű folyamatokra figyelünk.
Tovább
2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik' Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.
Tovább
2010.
március
04. 07:46

Kétezer nyugdíjas művész vár hiába pénzére

Kétezer nyugdíjas művész vár hiába pénzére Hiába vár egy hete több mint kétezer idős művész - többük a Kossuth-díj vagy más rangos kitüntetés tulajdonosa - a februári nyugdíjára, mivel a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK) nem tudja utalni a járandóságukat - írja a Magyar Nemzet.
Tovább
2009.
december
06. 16:02

Leszerepelt az M2

Leszerepelt az M2 A magyar lakosság 57 százaléka szerint fontosak a közszolgálati tévék, és főleg az idősebb korosztályok számára. Az M2-re mintha nem is lenne szükség – derül ki az Ipsos kutatásából.
Tovább
2010.
január
13. 08:11

Vitray Tamás szinte teljesen nyugdíjba vonult

Vitray Tamás szinte teljesen nyugdíjba vonult Vitray Tamás januártól már csak könyve írásával, és egy kábeltelevízión futó műsorával foglalkozik, a tanítástól 32 év után búcsúzott.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART