2012.
január
29. 10:11

Régi finomság: az aludttej

Címkék:
aludttej A tej megalvadása során a mikroorganizmusok közreműködésével a tejcukorból tejsav keletkezik, és a folyamat során kicsapódó kazein fehérje eredményezi a kocsonyás állagú aludttejet.

Aludttej csak friss tejből készíthető, a kereskedelemben kapható tartós tej alkalmatlan erre a célra. A tej altatására legideálisabb időszak a nyár, amikor a zárt konyhaszekrényben egy nap alatt megalszik a tej. Télen érdemes egy kanál tejfölt tenni a bögrébe, mert az elősegíti a folyamatot. A kész aludttejet fogyasztásig a hűtőben kell tárolni. Az aludttej a sajtgyártás egyik kiinduló alapanyaga is.

Forrás: nosalty.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART