2012.
február
06. 12:13

Rekordközelbe várják a mai gázfogyasztást

Címkék:
gáz Magyarország várható földgázfogyasztása hétfőn 75 millió köbméter lesz, amely a legmagasabbak között lesz ebben a fűtési szezonban - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt.

Zsuga János, a társaság vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozza: hétfőre Magyarország ellátása gázipari szempontból biztosított.
Az FGSZ hétfői közleménye szerint keleti és nyugati irányból valamennyi importforrás beszállítását visszaigazolták. A magyar földgázmezők, a kereskedelmi tárolók és a stratégiai tároló kereskedelmi része zavartalanul táplálják be a földgázt a nagynyomású szállítórendszerbe.

A hétvége mindkét napján 70 millió köbméter földgáz fogyott az országban. Az import földgázmennyiség zavartalanul érkezett Magyarországra. Műszaki hiba, ellátási zavar a nagynyomású rendszeren nem volt.
Az FGSZ Zrt., mint rendszerirányítói engedélyes, folyamatos kapcsolatban áll az import betáplálási pontokkal, a hazai termelési pontokkal, a földalatti gáztárolókkal, valamint a hazai gázpiaci szereplőkkel - közölte az FGSZ Zrt.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART