2011.
május
29. 10:37

Rendészeti Sztrájkbizottság: szétzilálják az állományt

Címkék:
rendvédelmi tüntetés 105 milliárd forintba kerülne a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók visszafoglalkoztatása, míg a nyugdíjuk jelenleg 50 milliárd forintos kiadás a kormánynak – mondta Árok Kornél.

A Rendészeti Sztrájkbizottság elnöke hozzátette: 30 ezer főt kellene visszafoglalkoztatni, ami 105 milliárd forintba kerülne, ráadásul az érdekvédők szeretnék tudni, hogy hova tudnának visszamenni dolgozni. Pozícióromlás történt a rendvédelmi szervek nyugdíjkorhatárát illetően, a sztrájkbizottság viszont nem tud engedni bizonyos elemeknél – véli Árok Kornél.

Lemondott a közös rendvédelmi sztrájkbizottság vezetéséről Kónya Péter, mert nem volt vállalható számára a kialakult többségi vélemény. A sztrájkbizottság új elnöke Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke lett. Árok elmondta, hogy a tűzoltók és a rendőrök érdekképviselői nem hajlanak a kompromisszumra, de arról nem nyilatkozott, hogy mely szakszervezetek tudnának engedni. Szétzilálják az állományt, pedig a rendvédelmi állományra lehetne támaszkodni – tette hozzá Árok Kornél.

Forrás: ATV

Vissza
2011.
május
27. 15:12

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője Lemondott posztjáról a kormány nyugdíjtervei miatt hetek óta tüntető fegyveres és rendvédelmi dolgozókat tömörítő sztrájkbizottság elnöke. Kónya Péter arra hivatkozott, hogy Orbán Viktor az ígéretével ellentétben mégsem tárgyal hétfőn a szakszervezetekkel, a sztrájkbizottságban pedig olyan többségi vélemény alakult ki a kormány által ajánlott kompromisszumról, amit nem tud jó lelkiismerettel képviselni.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART