2012.
április
13. 08:08

Rendőri segítséggel lakoltattak ki egy idős férfit

Címkék:
rabló A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési alosztályának segítségével lakoltattak ki egy veszprémi férfit, mivel pisztolyt tartott magánál.

Bősze Ferenc, a kilakoltatott férfi ügyvédje az MTI-nek elmondta: a kilakoltatás jogszerű, de erkölcsileg nem elfogadható. Tremmel Zoltán ugyanis a végrehajtással kapcsolatban kifogást emelt, ezt a veszprémi városi bíróság elutasította, de a férfi ügyvédje fellebbezett, és bíztak benne, hogy a másodfokú bíróság elfogadja indokaikat.
Az ügyvéd hangsúlyozta: a végrehajtás véleménye szerint várhatott volna, amíg az ügyben megszületik a jogerős ítélet.

Bősze Ferenc kérdésére az ügyfelének hitelező bank ügyvédje azt válaszolta: a pénzintézet vezetése nem járult hozzá a végrehajtás elhalasztásához.
Bősze Ferenc sajnálatosnak tartotta, hogy a 72 esztendős Tremmel Zoltán másfél milliós hitel miatt elveszíti körülbelül ötvenmillió forintot érő családi házát. A hitelt ugyanis nem fizette, annak kamatai, egyéb terhei 27 millió forintra növekedtek - ismertette az ügyvéd.
Megjegyezte: tudomása szerint a házat a hitelező bank már nyolc évvel ezelőtt elárvereztette, azóta ügyfele bérlőként lakott benne.

Tremmel Zoltán az MTI-nek azt mondta: valóban tartozott másfél millió forinttal a banknak, de a felhalmozott tartozást vitatta. A havi bérleti díjat valóban csak néhány hónapig tudta fizetni az árverezés után, aztán nem; a tartozást a bank az elvált felesége jövedelméből is levonatja - jegyezte meg.

Az MTI kérdésére azt válaszolta: valóban tartott magánál fegyvert, engedéllyel, de a bevetési alosztály munkatársainak átadta.
A 72 éves férfi egyelőre nem tudja, hová költözik, "majd megoldom" - mondta. A házban egyedül élt.
Az MTI megkeresésére a hitelező bank vezetése azt üzente: nem nyilatkoznak az ügyben.
A rendőrség a bevetési alosztály szerepéről későbbre ígért tájékoztatást.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART