2011.
szeptember
15. 03:32

Rendvédelmi mentori programot javasol az MSZP

Címkék:
biztonsági őr Az MSZP azt javasolja a kormánynak, a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók "megsarcolása" és közmunkaprogramokban dolgoztatása helyett indítson rendvédelmi mentori programot.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő szerint ezzel több ezer, szolgálati nyugdíjban lévő egykori rendvédelmi dolgozó kaphatna képzettségének, szakmai tapasztalatának megfelelő munkát és díjazást, aminek fejében készek lennének ismét dolgozni.

Szerdai sajtótájékoztatóján ehhez azt is hozzátette, nem vitatják, hogy a rendvédelemből sokan menekültek korhatár előtti nyugdíjba, a kormány azonban megalázó feltételeket teremt nekik a visszatérésre. Akik pedig nem hajlandók erre - folytatta - januártól 16 százalékos adót kell, hogy fizessenek a szolgálati nyugdíjuk után.

Az MSZP-s politikus emlékeztetett, hogy júniusban azt kezdeményezte, legyen állami feladat az állami intézmények és állami tulajdonú gazdasági társaságok vagyonának őrzés-védelme, így ugyanis legalább hatezer korábbi rendvédelmi dolgozó kaphatna munkát, felvetésére azonban nem kapott érdemi választ a kormánytól. Véleménye szerint ha a kabinet mostani javaslatát sem támogatja, azzal világossá teszi, hogy csak a rendvédelmi dolgozók "megsarcolásának" szándéka és a politikai bosszú vezeti, nem az, hogy értelmes munkát adjon a szolgálati nyugdíjasoknak.

Kitért arra is, hogy a mentorprogram a fiatal rendvédelmi állomány betanítását célozná, és ahhoz a források is adottak, mivel - mint az egy Pintér Sándor belügyminiszterhez címzett írásbeli kérdésére adott válaszból kiderül - a Belügyminisztérium alá rendelt szerveknél 1300 üres státusz van, a programot pedig jövőre tovább bővíthetnék.

Forrás: HR Portál

Vissza
2011.
szeptember
08. 14:37

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet Nem lehet megengedni, hogy a frakciófegyelem mögé bújva ne vállaljanak felelősséget a politikusok.
Tovább
2011.
szeptember
07. 15:58

Czomba: legyen védettsége a nyugdíj előtt állóknak

Czomba: legyen védettsége a nyugdíj előtt állóknak A korábbi tervekkel ellentétben nem változik a munkavállalók éves rendes szabadsága az új Munka törvénykönyvben. Az új szabályozásról a Nemzetgazdasági Minisztérium szakállamtitkára kedden folytatott megbeszéléseket három munkaadói és két munkavállalói szövetség képviselőjével. Czomba Sándor a Gazdasági Rádiónak azt mondta, a védettség intézményét vissza akarják emelni a tervezetbe.
Tovább
2011.
szeptember
07. 15:24

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj Több szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozó jelezte, hogy bár kérte, helyezzék vissza állományba, nem tudják őket alkalmazni.
Tovább
2011.
szeptember
13. 10:18

Már a fiatalok is aggódnak a nyugdíjuk miatt

Már a fiatalok is aggódnak a nyugdíjuk miatt A felnőtt lakosság szerint a mai dolgozók nehezebb helyzetben lesznek, ha nyugdíjba mennek. Ennek megfelelően a megkérdezettek többsége vagy előtakarékoskodik nyugdíjas éveire, vagy legalább tervez ilyen lépéseket. A többség szerint havonta 10-30 ezer forintot kellene félretenni az időskori járadék kiegészítésére – derül ki az AEGON Magyarország megbízásából készült kutatásból.
Tovább
2011.
szeptember
08. 18:03

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat A munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat. A mintegy 70 szakszervezetet, civil- és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tart és félpályás útlezárásokkal lassítja majd országszerte a közúti forgalmat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART