2011.
május
17. 15:03

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

Címkék:
petíció átadás A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek "Hivatásunk Védelmében" nevű alkalmi koalíciójának sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről.

A petíciót az Alkotmánybíróság épületénél vette Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, aki egyúttal a Velencei Bizottság alelnöke.

Kónya Péter, a sztrájkbizottság elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a petícióban azt kérik, a Velencei Bizottság adjon jogi hátteret, egy alátámasztást, hogy a benyújtott nyugdíjügyi alkotmánymódosítás súlyosan sérti az Európai Unió Alapjogi Chartáját, az uniós alapértékeket. Paczolay Péter azt ígérte, az iratot átadja a Velencei Bizottság titkárának. A sztrájkbizottság elnöke hozzátette: abban bíznak, hogy az EU nyomást gyakorol a kormányra, hogy ne alkothasson alaptörvényeket sértő törvényeket.

Mint ismert, a Velencei Bizottság az április 18-án elfogadott új alaptörvénnyel kapcsolatban látogatott Budapestre. A bizottsági delegáció tagjai találkoztak Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel, majd később találkoznak Szájer József fideszes európai parlamenti képviselővel, Martonyi János külügyminiszterrel és a parlamenti frakciók képviselőivel. Az új Alkotmány elfogadása után az Európa Tanács közgyűlése kérte az alkotmányos kérdésekben tanácsokkal szolgáló Velencei Bizottság véleményét az új alaptörvényről.

Forrás: MagyarOnline

Vissza
2011.
május
13. 16:55

Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat

 Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat "Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető" - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.
Tovább
2011.
május
17. 08:54

Maratoni vita a korkedvezményes nyugdíjról

Maratoni vita a korkedvezményes nyugdíjról A korkedvezményes nyugellátás csökkentéséről, a munkaképesség esetén pedig megszüntethetőségéről tárgyal ma az Országgyűlés. Szó lesz még a Btk. kormány által javasolt kiegészítéséről és a társasházakról szóló törvénymódosítási kezdeményezésről is.
Tovább
2011.
május
14. 15:06

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata Az MSZP szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslata. A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint pedig Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson „negyvenegynéhány éves”, tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg, a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget. Íme a Fidesz és az MSZP véleménye.
Tovább
2011.
május
13. 20:39

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk!

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk! Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azután, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Balsai István fideszes képviselő olyan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, mellyel csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a korhatárnál fiatalabban visszavonult nyugdíjasok ellátása.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART