2011.
augusztus
31. 21:46

Reuma Kúra

Címkék:
reuma kúra Egy kis mozgás mindenkinek kell. Még a szépkorúaknak is. A Hetesen rendezett Reuma Kúrán 250 nyugdíjas húzott sportszerelést és próbálta ki magát a különböző sportágakban és játékos ügyességi feladatokban, igazolva a slágerszöveget: nemcsak a húszéveseké a világ.

Rönk-hajítás, célbadobás teniszlabdával, talicskatoló verseny. Ezekben a versenyszámokban is összemérhették erejüket a hetesi sportpályán a nyugdíjasok.

- Nagyon nehéz, maga a talicska is nehéz, rajta van az a két súly is, nagyon közel rakták a kapukat egymáshoz, az almára is figyelni, sok mindenre kell összepontosítani, hogy sikerüljön, ne essen le az alma, időre is menjünk, úgyhogy ez egy nehéz versenyszám főleg ebben a korban, amikor az ember már elmúlt 38 éves - mondja a Ősz Zoltánné, Marcaliból.

Nekik tényleg nem kell szégyellni a korukat. A Reuma Kúrán 19 csapat és összesen 250 szépkorú vett részt. Egyéni és csapatversenyben is nevezhettek.

- Nem szoktam spotolni, most kezdtem.
- Tehát akkor soha nem késő elkezdeni a sportot?
- Nem, soha nem, 79 éves vagyok.
- És mitől tartja magát ilyen fitten?
- Jaj nem tudom, táncolok , nagyon jól érzem magam - mondja a hetesi Horváth Györgyné.

Most átmozgathatták izmaikat és felfrissíthették koncentráló képességüket az örökifjú versenyzők. A hölgyek is megbírkóztak a nehéz feladatokkal.

- Nagyon nehéz, nem nőknek való, de nincs férfi a csapatban, megpróbáljuk, vagy sikerül vagy nem, nem az a lényeg, hogy milyen messze dobta az ember, csak megcsinálja - mondja a Marcaliban lakó Fülöp Józsefné.

Itt valóban a részvétel volt a fontos, a szépkorúak egy kellemes, nagyon jó hangulatú napot töltöttek együtt.

Forrás: Kapos

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART