2011.
november
11. 20:24

Rokkantságot táppénzzel finanszírozni, az világszabadalom

Címkék:
korózs mikrofonnál Módosul a rokkantellátás, megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék, helyükbe pedig egy egységes táppénzszerű ellátás lép. Korózs Lajos az MSZP szakpolitikusa a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta ez még csak koncepció, törvénytervezet még nincs.

Hozzátette, nem lepődne meg, ha nem tudnának ezen egy fillért sem spórolni. A politikus elmondta, senkit meg sem hallgattak, például társbiztosításhoz értő jogászokat és itt ebben a helyzetben kevés a matematika. Szólt a kérdés összetettségéről, hiszen nem mindegy ki mennyi idős, milyen problémával küzd, visszaküldhető-e a munkaerőpiacra vagy esetleg átképzéssel. Korózs Lajos szerint rossz a sorrend, előbb meg kellett volna teremteni a munkaerőpiaci lehetőségeket és utána felülvizsgálni az érintetteket. Úgy vélekedett, rokkantságot táppénzzel finanszírozni az világszabadalom.

Forrás: Klubrádió

Vissza
2011.
november
10. 19:55

Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert

Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert A jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan és folyamatosan államadósságot generál - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő. Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék, ezek helyett egységes táppénzszerű ellátást vezetnek be.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART