2012.
március
09. 11:18

Rossz hír az allergiásoknak

Címkék:
allergia A hajnali fagyok fokozatos megszűnésével ismét növekedésnek indul a pollenkoncentráció. A napi hőingás kissé csökken, a pénteki gyenge hidegfronti hatás nem okoz számottevő panaszokat.

Pénteken egy legyengült hidegfront vonul át a Kárpát-medencén. A frontra érzékenyeket legfeljebb mérsékelt, rövid ideig jelentkező hatások érintik jellemzően a délelőtti órákban - jelenti a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A reggeli fagyok jelentősen mérséklődnek, sőt az ország nyugati részén el is maradnak. A változó felhőzet és a kissé növekvő páratartalom miatt a napi hőingás csökken, így kevésbé terheli szervezetünket a hőmérséklet változékonysága. A levegő nedvességtartalmának növekedése mérsékelt, nyirkosság nem alakul ki. Általában délután lesz több a napsütés, ekkor az ország nagy részén kifejezetten ajánlott rövidebb-hosszabb ideig a szabadban tartózkodni.

A légszennyezettség a belvárosokban sem ér el veszélyes szintet, úgyhogy a városi séta is egészségünkre válhat. A szabadban való tartózkodás segít immunrendszerünknek a tavaszi fáradtságból való kitörését.

Sajnos még nagyon sok a kórokozó, és a reggeli fagyok elmaradása még kedvezhet is a terjedésüknek. Ezért az alapvető higiéniai szabályokat tartsuk be: indokolt esetben gyakori kézmosás, a köhögés és tüsszentés alatt a könyökhajlatunkat tartsuk az arcunk elé, illetve fertőző betegen sem mi, sem gyermekeink ne tartózkodjanak a közösségekben.

Március első napjaiban a mogyoró és az éger légköri koncentrációja a Dunántúlon magas szintet ért el, majd az erős hajnali fagyok miatt a hét közepére jelentősen csökkent. Az enyhülés miatt a következő napokban különösen az éger esetén számíthatunk növekvő kibocsátásra, a mogyoró szezonja már a vége felé közeledik. A hétvégén kőris pollenjei is megjelenik a levegőben, de egyelőre allergén tüneteket kiváltó mennyiségtől nem kell tartani.

A közlekedők délelőtt a Dunántúlon, főként a Balaton környékén átmenetileg vizes utakkal is találkozhatnak. Máshol egész nap száraz utakra, és megfelelő körülményekre készülhetünk.

Forrás: Meteoklinika

Vissza
2011.
április
12. 11:12

Az allergia tünetei és gyógyítása

Az allergia tünetei és gyógyítása Az allergia egy görög eredetű szó jelentése „más hatás” ami jól tükrözi, milyen betegségről van szó. Az allergia nem más, mint az immunrendszer védekező rendszerének a zavara. Sok ember életét megkeseríti az allergia, főleg tavasszal és nyáron, amikor sok gyomnövény és növény virágba borul, de számtalan más ok is kiválthatja a betegséget.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART