2011.
augusztus
20. 06:20

Sajnos újra bejött a nyugdíjbiztosítós trükk

Címkék:
pénzkazetta Ismét trükkös tolvajok loptak meg egy idős pécsi asszonyt. A 85 éves sértett lakásába azzal az ürüggyel jutott be a két ismeretlen férfi, hogy a nyugdíjbiztosítótól jöttek és pénzt hoztak az idős asszonynak.

Mint az a Pécsi Rendőrkapitányság beszámolójából kiderült, a szokott módon először megkérték a sértettet, hogy váltson fel nekik egy nagyobb címletű pénzt, aki erre elővette azt a dobozt, amelyben a pénzét tartotta. Majd a sértett figyelmét elterelve a dobozból eltulajdonították a benne lévő 80 ezer forint készpénzt.

Forrás: pecsma.hu

Vissza
2011.
április
22. 12:13

Ismét trükköznek a tolvajok

Ismét trükköznek a tolvajok Komárom-Esztergom megyében az elmúlt időszakban ismét megszaporodtak az idősek sérelmére elkövetett ún. trükkös lopások. Ezekben az esetekben az elkövető valamilyen hamis indokra hivatkozva kopogtat az általában egyedül élő idős ajtaján, és a lakásba való bejutás után az ott lakó figyelmét elterelve eltulajdonítja értékeit – általában készpénzt. A lopás elkerülhető, ha odafigyelünk idős családtagjainkra és a szomszédságunkban lakó nyugdíjasokra.
Tovább
2011.
március
05. 12:54

Megint bejött a régi trükk

Megint bejött a régi trükk Újra a régi trükkel loptak meg egy idős bácsit Gyulán. A 80 éves férfi lakásába pénteken délelőtt azzal az ürüggyel ment be egy idegen, hogy 40 ezer forintot hozott.
Tovább
2011.
április
29. 17:04

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban

Trükkös csalók vadásznak idősekre Somogyban Ismét akcióba lendültek Somogyban az idős emberekre vadászó trükkös csalók, a rendőrség ezért most fokozott óvatosságra kéri őket. A csalók általában nem egyedül mennek, leginkább kereskedőnek, vagy valamely szolgáltató munkatársának adják ki magukat, mondván pénzt hoztak. Volt olyan is, hogy azt hazudták, a postás hamis pénzt hozott az idős embereknek, és azt szeretnék kicserélni.
Tovább
2011.
február
15. 11:25

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús?

Trükkös lopások: már az önkormányzati megbízott is gyanús? Egyik esetben kertfelmérőknek, másik esetben pedig a már-már klasszikus álcának minősülő nyugdíjfolyósító intézet munkatársainak adták ki magukat azok a tolvajok, akik az elmúlt napokban garázdálkodtak Baranyában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART