2011.
május
07. 10:41

Sárgák lesznek a mentőautók

Címkék:
sárga mentő Külsőleg is megújul a szervezeti átalakítással párhuzamosan az Országos Mentőszolgálat (OMSZ): a szervezet új logót és szlogent kap, a mentőautók sárga színűek lesznek és megváltozik a mentődolgozók ruhája is - jelentette be Mártai István, az OMSZ főigazgatója egy pénteki rendezvényen, Budapesten.

A főigazgató az MTI-nek elmondta: az új külsejű mentőautók még az idén megjelennek az utakon, mivel a legutóbbi közbeszerzési pályázatot már sárga alapszínű autókra írták ki. A színváltásban fontos szempont volt, hogy a mentőjárművek több országban is sárgák - tette hozzá. Közlése szerint az új mentőautók pontos designe-ja még kialakulóban van, de az azokra is felkerülő új szlogent - "Hivatás az Életért" - már megtalálták. Mártai István megjegyezte, hogy az új külsejű mentőautók, valamint a dolgozók új ruhája sem igényel pluszforrást, mivel ezeket belekalkulálták a közbeszerzési eljárásba.

A mentőszolgálat 63. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár közölte: tudják, hogy milyen nagy számban öregedtek el a mentőautók, de várhatóan hamarosan beindul a mentőszolgálat infrastruktúrájának fejlesztése. Emlékeztetett arra: lassan egy éve arról beszéltek, hogy az egységesítés irányába mozdítják el a mentést. Ez irányú intézkedéseik közül kiemelte a betegszállítás egységes irányítását és az állami rendezvények biztosításának szabályozását.

Az ünnepségen azok is elismerést kaptak, akik a mentőszolgálat pályázatára beküldték az új designe-ra és logóra vonatkozó ötleteiket. Mártai István az MTI-nek elmondta: ezek közül nem egyet választottak ki, hanem a legjobbak elemeiből alakítják majd ki az új arculatot. A pályázatot művészeti szakos főiskolások és a mentődolgozók között hirdették meg, vagyis az arculat kialakítását nem egy profi kommunikációs cégre bízták, így arra nem költöttek milliós összegeket - tette hozzá a főigazgató.

Forrás: Privátbankár

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART