2011.
március
03. 12:31

Selmeczi: augusztus végéig folyósítják a reálhozamot

millió forint A Parlament hétfőn elfogadott törvénymódosítása engedélyezi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a magán-nyugdíjpénztári vagyon átvilágítását. A vizsgálat az elmúlt 12 év befektetési technikáit is ellenőrzi. A reálhozamokat májusi 31-i fordulónapra kell kiszámolni, a folyósítás augusztus végére várható – tájékoztatta a sajtót Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszter a kormányrendeletbe foglalt magán-nyugdíjpénztári vagyon átadás-átvételi folyamatáról.

A Parlament nagy többségben elfogadott hétfői törvénymódosítása engedélyezi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (KEHI) a magánnyugdíjpénztári vagyon átvilágítását. A hivatal vizsgálata az átadás-átvétel folyamatának ellenőrzésére, és az elmúlt 12 év vagyonbefektetési technikáinak elemzésére is kiterjed. Az 1997-ben létrehozott hibás magánnyugdíjpénztári rendszer fontos szerepet játszott az eladósodásban – hangsúlyozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszter.

A reálhozamot a magánnyugdíjpénztáraknak május 31-i fordulónapra kell kiszámolniuk, így kiküszöbölhetőek a tőzsdei változások negatív hatásai. A vagyont június 12-i határidővel át kell adni az állami alapnak. A reálhozamok folyósítására két hét áll rendelkezésre, mely legkésőbb augusztus végén várható. A folyamat részleteit kormányrendeletben határozzuk meg, így a reálhozam-számítás igazságos lesz, továbbá a folyamat rövidebb idő alatt zajlik le – írta le az állampolgárok érdekét képviselő rendelkezést a miniszter asszony.

Forrás: Orientpress

Vissza
2011.
január
31. 20:37

95 ezren maradtak a pénztárakban

 95 ezren maradtak a pénztárakban Az este hat órai zárás előtt fél órával 95 016 pénztártag nyújtott be nyilatkozatot arról, hogy a magánnyugdíjrendszerben kíván maradni - jelentette az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.
Tovább
2011.
február
07. 11:31

A nyugdíjfolyósító feje nem fő az alkotmánybírák miatt

A nyugdíjfolyósító feje nem fő az alkotmánybírák miatt Nem készült az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) arra, ha az Alkotmánybíróság aggályokat fogalmazna meg, vagy hatályon kívül helyezné a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló törvényt - közölte az ONYF főigazgatója.
Tovább
2010.
december
09. 09:52

A nyugdíjpénztárak 125 milliárd forintos nyereséget hoztak

A nyugdíjpénztárak 125 milliárd forintos nyereséget hoztak A legfrissebb adatok szerint nagyon szép teljesítményt hoztak a magánnyugdíjpénztárak 2010 harmadik negyedévében. A hozamok 125 milliárd forintot jelentettek, az év eleje óta pedig már összesítve 250 milliárd forintnál tartunk. Ha nem következik be az év végéig valami komoly meglepetés, akkor a kétszámjegyű hozam szinte garantált a szektorban. A kezelt vagyon a PSZÁF adatai szerint már 3000 milliárd forint felett van, a dinamikus növekedés azonban megszakadhat a kormány tervei miatt.
Tovább
2010.
december
22. 14:15

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, indítványában a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabály alkotmányellenességének megállapítását, valamint a törvény kihirdetése napjára visszamenőleges megsemmisítését kezdeményezve.
Tovább
2010.
november
17. 21:02

Az ombudsman a nyugdíjpénztári törvények módosítását javasolja

Az ombudsman a nyugdíjpénztári törvények módosítását javasolja A nyugdíjpénztárak a jelenlegi intézményi formában, a hatályos jogszabályok alapján nem képesek arra, hogy a pénztártagoknak életük végéig járadékot folyósítsanak - állapította meg Szabó Máté országgyűlési biztos a nyugdíjpénztárak átfogó vizsgálatában.
Tovább
2011.
február
23. 22:56

Magánkasszák: reálhozamra várva

Magánkasszák: reálhozamra várva Bonyolult számítások után derül majd ki, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők mekkora reálhozamra számíthatnak, az összeget pedig várhatóan május-júniustól vehetik fel, ha erről rendelkeznek – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Tovább
2010.
december
30. 14:46

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára szerint eddig 3090-en jelezték, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradnának. Ez a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag mintegy egy ezreléke.
Tovább
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART