2011.
július
22. 12:19

Selmeczi: beigazolódott, hogy helyes volt a nyugdíjvédelmi program elindítása

Címkék:
Selmeczi Gabriella Selmeczi Gabriella szerint beigazolódott, hogy szükséges és helyes döntést hozott a kormány, amikor elindította a nyugdíjvédelmi programot. Ezt a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott azzal támasztotta alá pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy több mint félmillió ember egy forintot sem kap reálhozamként.

Selmeczi Gabriella bejelentette, hogy a visszalépő tagok átlagosan 76.030 forint kifizetést kapnak, amiben van a tagdíj-kiegészítés is. A 3.020.778 tb-rendszerbe visszalépő tagból 2.450.960 ember kap reálhozamot, 569.818 volt tag azonban nemcsak kifizetésre nem számíthat, hanem még csökkent is a befizetéseik értéke. Nagyobb kár azonban nem érheti ezeket a tagokat sem, a kormány ugyanis vállalta, hogy az ő befizetéseiket kipótolja - fejtette ki a megbízott.

Forrás: Mfor.hu

 

Vissza
2011.
július
22. 08:30

Csak propaganda volt a százezres reálhozam?

Csak propaganda volt a százezres reálhozam? Selmeczi Gabriella, a miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja várhatóan pénteken jelenti be, hogy a hazai magánnyugdíjpénztárak pontosan mekkora összeget igényeltek vissza az államtól a tagi kifizetésekre – tudta meg a Magyar Nemzet.
Tovább
2011.
július
19. 12:56

Már fizetik a nyugdíjpénztárak a reálhozamokat

Már fizetik a nyugdíjpénztárak a reálhozamokat Ha valaki nem rendelkezett arról, hogyan kapja meg az összeget, szeptember 16-áig veheti fel azt a postán.
Tovább
2011.
július
20. 20:41

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint Az fn.hu honlap szerda délután publikált cikke szerint 124 ezer forintra várható egy átlagos nyugdíjpénztári reálhozam az első részleges eredmény alapján, bár a számítás alapját csupán hét pénztár számsorai adták.
Tovább
2011.
július
21. 15:03

Százezren maradtak magánpénztári tagok

Százezren maradtak magánpénztári tagok Összesen 99.620 ember maradt a magán-nyugdíjpénztári rendszerben - állapítja meg a Stabilitás Pénztárszövetség összegzése, amely szerint az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők után a pénztárak összesen 2827,5 milliárd forintot utaltak át a Nyugdíjreform- és Államadósság Kezelő Alap számára, a "maradók" vagyona pedig 234 milliárd forintot tesz ki.
Tovább
2011.
július
20. 17:51

Utolsó pillanatra hagyják a nyugdíjpénztárak a reálhozamok kifizetését

Utolsó pillanatra hagyják a nyugdíjpénztárak a reálhozamok kifizetését A magánnyugdíjpénztárak szerdán igényelhetik vissza utoljára az állami rendszerbe visszalépett tagok reálhozamát és a tagdíj-kiegészítést. Keddig hat társaság kérte vissza teljes egészében a pénzt, ám több kasszánál is úgy látják, a tagdíj-kiegészítések mellett a várttól elmaradó kifizetések miatt is sok lehet a panasz.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART