2012.
július
25. 15:09

Selmeczit most törölték a kormany.hu-ról

Címkék:
Selmeczi Gabriella Selmeczi Gabriella május 1-je óta már nem nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott, következésképpen őt nem lehet leváltani erről a tisztségről. Mindezt Selmeczi Gabriella titkársága közölte az ÉszakOnline-nal szerdán délelőtt, mondván, megbízatásának lejártáról a fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón is beszélt május 4-én.

Selmeczi Gabriella titkársága arra reagált, hogy az ÉszakOnline szemlézte a hvg.hu július 20-i cikkét, amely szerint Lázár János „tisztogató akciójának" tudható be Nyitrai Zsolt kormányzati kommunikációért felelős miniszterelnöki biztos menesztése. A hvg.hu híradása alapján azt írtuk, hogy nem Nyitrai az egyetlen, akinek felmondanak, hanem – a portál informátorai szerint – "csomagban távozik majd több kormánybiztos, miniszteri biztos is", köztük Selmeczi Gabriella és Gál András Levente is.

A hvg.hu után az Index is foglalkozott a témával, július 24-én ők is megírták, hogy veszélyben Selmeczi Gabriella pozíciója. Ma viszont már a következőket írják: „Maga Selmeczi Gabriella üzente az Indexnek azt, hogy hivatalosan csak decemberig látta el ezt a posztot. Orbán Viktor azonban annyira meg volt elégedve tevékenységével, hogy azt kérte: április 30-ig még foglalkozzon ezzel a területtel. Megbízatása végeztével egy jelentést is készített tevékenységéről a miniszterelnöknek.

A jelentést május 5-én ismertette is az Echo TV Napi aktuális című műsorában. Az interjúban azonban nem esik szó arról, hogy a megbízatása véget ért volna, ahogy az interjúról a fidesz.hu-n megjelenő aznapi hírben sem.

A kormany.hu-nál tegnapi cikkünk hatására vették észre, hogy Selmeczi még mindig miniszterelnöki megbízottként szerepel a Miniszterelnökség oldalán, és a hibát mára javították. Selmeczi május óta a Fidesz szóvivőjeként dolgozik".

Az ÉszakOnline viszont a kormany.hu-n nézett utána, mi történhetett a titkárság által hivatkozott május 4-i sajtótájékoztatón. Nos, a cikk szerint Selmeczi Gabriella ezen a napon a nyugdíjrendszert vizsgáló jelentés eredményeit ismertette Gaál Szabolcs Barna KEHI-elnökkel közösen. A kormany.hu-n olvasható tudósítás azonban egy árva szóval sem emlékezik meg arról, hogy Selmeczi Gabriella bejelentette volna ténykedésének befejezését.

Forrás: eszon.hu

Vissza
2012.
május
21. 14:32

Selmeczi módosítaná a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvényt

Selmeczi módosítaná a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvényt Módosítaná a magánnyugdíjról és a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvényt Selmeczi Gabriella (Fidesz); az Országgyűléshez hétfőn benyújtott javaslattal a képviselő biztosítaná, hogy a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe idén visszalépő tagok követelését állampapírban, illetve készpénzben utalják át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYACSA) számára.
Tovább
2011.
július
23. 09:14

Selmeczi újra csúsztat nyugdíjügyben

Selmeczi újra csúsztat nyugdíjügyben "Beigazolódott, hogy szükséges és helyes döntést hozott a kormány, amikor elindította a nyugdíjvédelmi programot" - fogalmazott a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Selmeczi Gabriella szerint több mint félmillió, a magánpénztárakból visszalépő ember egy forintot sem kap reálhozamként.
Tovább
2011.
július
22. 12:19

Selmeczi: beigazolódott, hogy helyes volt a nyugdíjvédelmi program elindítása

Selmeczi: beigazolódott, hogy helyes volt a nyugdíjvédelmi program elindítása Selmeczi Gabriella szerint beigazolódott, hogy szükséges és helyes döntést hozott a kormány, amikor elindította a nyugdíjvédelmi programot. Ezt a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott azzal támasztotta alá pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy több mint félmillió ember egy forintot sem kap reálhozamként.
Tovább
2010.
december
17. 09:39

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre Az állami szervek készen állnak, hogy közbelépjenek, ha probléma van. Aki visszalép az állami nyugdíjrendszerbe, arra úgy tekintenek, mintha korábban ki sem lépett volna a magánnyugdíjpénztárba - fejtette ki többek közt a nyugdíjügyi miniszterelnöki megbízott a Ma reggel pénteki műsorában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART