2012.
szeptember
20. 14:29

Séta a szívünkért a Margitszigeten

Címkék:
Margitsziget Közös sétára várja az egészségéért tenni akaró lakosságot a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) szombaton a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A 14 órakor induló hagyományteremtő séta célja felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás jelentőségére.

A szervezet azt hangsúlyozza: naponta már 30 perc séta is elegendő ahhoz, hogy megtegyük az első lépést a szívünk egészségéért. Az érdeklődők a helyszínen szűrővizsgálatokon vehetnek részt, melyet a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram biztosít - közölte a rendezvény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

Az eseményen több kardiológus is részt vesz, hogy példát mutasson a lakosságnak. A legnagyobb számban megjelenő és legtöbb embert mozgósító iskolai osztályok a rendezvényen értékes ajándékokban részesülnek. A szombati esemény a szeptember 30-i Szívünk Napja előfutára, melyet a Városligetben rendeznek majd.

Magyarországon a lakosság több mint fele szenved valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedésben. Szinte minden második ember küzd magas vérnyomással vagy cukorbetegséggel. A magyarok 50 százaléka szív- és érrendszeri betegségben hal meg, és a gyógykezelések fele is az ő ellátásukra irányul. Az uniós átlaghoz képest Magyarországon jóval többen dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek. A lakosság fele túlsúlyos, keveset mozog és egészségtelenül táplálkozik.

Az MKT szeretné, hogy minél több fiatal látogasson ki a rendezvényre szüleivel, nagyszüleivel és ismerőseivel. A szülőknek már gyerekkorban ki kell alakítani az egészségtudatos magatartást, ha azt szeretnék, hogy gyermekeik egészséges felnőttekké váljanak. Aki rendszeresen sportol és megfelelően táplálkozik, a későbbiekben jóval nagyobb eséllyel kerülheti el a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

A megmozdulásról bővebb információt a www.szivunk-napja.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
szeptember
12. 10:47

A séta a legegyszerűbb edzés

A séta a legegyszerűbb edzés Aki fogyni szeretne az azzal számolhat, hogy másfél kilométerenként akár 100 kalóriát is felhasználhat a szervezete. Arról nem is beszélve, hogy a gyaloglás az aktívabb mozgásformákhoz – például a futáshoz – képest kevesebb előkészületet igényel, és kisebb a sérülések kockázata is. A séta kedvezően befolyásolja az általános közérzetet, ráadásul erősíti a csontokat, így szerepe lehet a csontritkulás megelőzésében.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART