2011.
április
25. 08:32

"Soha ekkora bizonytalanságban nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban"

Címkék:
Kormos Kata Nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt, mint egy évvel ezelőtt - mondta Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap egy telefonos sajtótájékoztatón.

A köztársasági elnök hétfőn aláírja Magyarország "pártalkotmányát", és hétfőn lesz egy éve, hogy a Fidesz-KDNP megnyerte a 2010-es országgyűlési választásokat - mondta Kormos Kata.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz választási ígéretei között szerepelt egymillió új munkahely, a nyugdíjak megvédése, a devizahitelesek megsegítése és az igazságos adórendszer. Ehhez képest ma százezerrel több a munkanélküli mint egy évvel ezelőtt, "soha ekkora bizonytalanságban" nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban mint most, a devizahitelesek megsegítésére azóta sem született megoldás, és a bérmonitoring bizottság jelentéstervezete szerint öt hónapja "még mindig milliók" keresnek kevesebbet a Fidesz által igazságosnak mondott egykulcsos adórendszer miatt - mondta Kormos Kata.

Hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP rendet, és több rendőrt ígért, ezzel szemben "önbíráskodásra szerveződő félkatonai szervezetek" alakulnak az országban. Kormos Kata szerint nem kell ahhoz pesszimistának lenni, hogy azt lássuk: nem jó irányba haladnak a dolgok. Mint hangsúlyozta, húsvét az újjászületés ünnepe, amelynek mai üzenete az is - és az események is azt bizonyítják -, hogy összefogásra van szükség, mert "Magyarországot ez teheti sikeressé hosszú távon".

Forrás:hvg.hu

Vissza
2011.
január
30. 07:56

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország Magyarország megújítása és újjászervezése a választói akaratnak megfelelően halad, ennek jegyében helyezte a kormány biztonságba az emberek nyugdíját, vezette be az arányos adórendszert, és állítja talpra az ország gazdaságát - reagált a Fidesz az MSZP szombati választmányi ülésén elhangzottakra.
Tovább
2010.
november
29. 22:20

Fidesz: mindenki jól jár a változtatásokkal

Fidesz: mindenki jól jár a változtatásokkal A Fidesz szerint mindenki, vagyis a mai nyugdíjasok, illetve az állami nyugdíjrendszerbe most visszalépők is jól járnak a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításokkal - mondta Selmeczi Gabriella a párt vezérszónoka, a javaslat hétfő esti általános parlamenti vitájában.
Tovább
2011.
január
17. 11:57

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák.
Tovább
2011.
január
30. 16:32

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert Egy nap sincs hátra a magánnyugdíj nyilatkozatok leadására. Az viszont már most látszik, hogy a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert - mondta vasárnap Budapesten Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.
Tovább
2011.
február
07. 06:53

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása Az MSZP szerint Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott elismerte: ad hoc módon államosították a magánnyugdíjpénztárakat és még nem tudják, hogyan akarják átalakítani a nyugdíjrendszert.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART