2012.
január
31. 10:53

Sohasem késő elkezdeni: nagyszülők a világhálón!

Címkék:
emagyar3 Többek között az internetes vásárlás és ügyintézés fortélyait, a világhálón való kapcsolattartás alapfogásait sajátították el nyugdíjasok a Dunamenti Regionális Népfőiskola most lezárult tanfolyamán.

- Éppen az Önök lapjában, a Dunaújvárosi Hírlapban olvastunk róla, hogy lesz ez az ingyenes számítógépes tanfolyam, amit kifejezetten nyugdíjasoknak szerveznek. Végül a barátnőm győzött meg, hogy jöjjünk el. A fiam már vett is nekem egy gépet, alig várom, hogy kipróbáljam - mondja Majer Istvánné, Marika.

- Sohasem késő elkezdeni! A rácalmási tökfesztiválra szerveztem egy kiállítást, és akkor nagyon jól jött volna, ha tudom az internetet használni. Ekkor határoztam el, ha lesz rá lehetőség, a nyugdíjas kor ellenére is megpróbálkozom az informatikával. Ma már lexikonok helyett a világhálóról gyűjtöm be az információkat - mesélte Majer Istvánné barátnője és padtársa, Kovács Imréné Ibolya.

Amikor a tegnapi bizonyítványosztás előtt megkérdeztük, hogy ezentúl e-mailen tartják-e majd a kapcsolatot, a szépkorú osztálytársak egyöntetűen vágták rá: Igen!

A tanfolyam legidősebb tagja férfiak esetében az életkor talán elárulható Hoboth József volt, aki nyolcvanöt évesen ült be az iskolapadba:

- Ahogy mondani szokás: jó pap is holtig tanul. Egyáltalán nem érzem magam idősnek ahhoz, hogy új ismereteket szerezzek. Amikor regisztráltam az egyik ismert közösségi portálon, egy nap alatt több mint ötvenen jelöltek be - mondta büszkén Hoboth úr.

A harmincórás tanfolyam tegnap ért véget. Minden résztvevő egy pecséttel ellátott látogatási bizonyítványt és egy kis bonbont kapott a szervezőktől. A diákok pedig tanárnőjüket, Kiss Ágnest lepték meg egy ajándékcsomaggal. Folytatás februárban!

Forrás: dh-online

Vissza
2012.
január
17. 17:12

Gyorsan nő az idős netezők száma

Gyorsan nő az idős netezők száma Magyarországon mintegy 4,5 millióan interneteznek az NRC piackutató friss felmérése szerint, amelyből kiderül, miközben a fiatalok körében szinte mindenki használja a világhálót, egyre több idős ember is csatlakozik rá.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART