2011.
október
02. 17:03

Soros megoldaná ?

Soros György Soros György a globális válság megelőzésére vonatkozó elképzeléseit három lépésben vázolta a Finacial Times című brit napilapban.

A magyar származású nagybefektető szerint az európai politikusok nem képesek úrrá lenni a válságon, és a tőkepiacokon kialakult helyzet recesszióba sodorhatja az egész világot.

Soros felszólította az európai vezetőket, hogy hozzanak létre egy közös európai pénzügyminisztériumot, tőkésítsék fel a bankokat, és védjék meg a sebezhető államokat. Mindamellett Soros György szerint most a legfontosabb feladatként "biztosítékokat kell kidolgozni arra, hogy Görögország esetleges bedőlése nem terjedjen tovább".

Mivel a közös pénzügyminisztérium létrehozását célzó euróövezeti szerződés megalkotása hosszú időt vesz igénybe, Soros szerint addig a vákuum betöltésére az Európai Központi Bankot kell felkérni.

Soros korábban arra figyelmeztetett, hogy ha egy euróövezeti tag kiválása teljesen váratlanul éri a gazdaságot és a tagországok nincsenek rá felkészülve, akkor az szétrombolhatja a világgazdaság pénzügyi rendszerét

Forrás: privatbankar.hu

Vissza
2011.
július
27. 10:12

Soros bezárta alapját és nyugdíjba vonult

Soros bezárta alapját és nyugdíjba vonult A magyar származású befektetési guru 81 éves korában úgy tűnik, hogy tényleg kisnyugdíjas lesz, és felhagy az aktív vagyonkezeléssel. Az alapkezelője visszafizeti a külső befektetők pénzét és csak a családi vagyont kezeli tovább a Bloomberg hírügynökség szerint.
Tovább
2011.
szeptember
22. 09:26

Soros nyugdíjasként lett a 7. leggazdagabb amerikai

Soros nyugdíjasként lett a 7. leggazdagabb amerikai Kifejezetten jól ment tavaly a hedge fund kezelőknek, többen közülük nagyot ugrottak előre a Forbes magazin leggazdagabbak listáján. Kiemelkedik közülük Soros György, aki ugyan már nyugdíjas, de cége, a Soros Fund Management igen jól forgatta a befektetők pénzét. A Forbes szerint Soros vagyonkája szerény 8 milliárd dollárral gyarapodott tavaly, 22 milliárdra, ami a 7. helyre repítette a magyar származású befektetőgurut.
Tovább
2011.
szeptember
07. 16:10

Soros: a 2008-asnál is rettenetesebb válság jöhet

Soros: a 2008-asnál is rettenetesebb válság jöhet Soros György szerint a most kibontakozó válság sokkal rosszabb lehet, mint amit a Lehman Brothers 2008. szeptemberi bedőlése után megtapasztalhatott a világ. Ha egy nagy európai bank bedől, amire van esély, az az akkori pániknál is nagyobb horrort hozhat a pénzpiacokon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART