2012.
május
04. 16:19

SOS mobiltelefonokat kapnak az idősek

Címkék:
SOS Országszerte SOS mobiltelefonokat kapnak a külterületeken élő idősek, amellyel biztonságosabban élhetik napjaikat. Ha baj van, csak egy gombot kell megnyomniuk, és már érkezik is a segítség. A mobilokat ünnepélyes keretek között Szegeden adták át a környező települések polgármestereinek, a tanyagondnokainak és az időseknek.

Csongrád megyében 50 darab, segélyhívásra alkalmas készüléket osztanak ki a következő napokban, így Ásotthalom, Csongrád, Röszke 10-10 darab, Balástya, Mórahalom, Nagymágocs, Szegvár, Üllés pedig 4-4 készüléket kap. Ezeket az érintett települések szociális intézményeinek segítségével osztják szét a rászorulók között, elsősorban a külterületen élő, idős magányos embereknek. Az SOS telefonnal baj esetén könnyedén elérhető a polgárőrség, aminek ügyeletese felveszi az illetékes tanyagondnokot, majd együtt vonulnak ki a riasztott területre.

A közelgő nyári idegenforgalmi szezonban különösen nagy szükség van a külterületek védelmére, mert ilyenkor kissé megnő a bűnözések száma. A “Tiszteletet az éveknek Biztonságot az időseknek” nevű kezdeményezést ezért találta ki az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Magyar Vöröskereszt, akik azt remélik, az idősek így nyugodtan élhetnek tovább megszokott környezetükben.

Forrás: SzegedCafé

Vissza
2011.
február
17. 13:38

Mobilok időseknek

Mobilok időseknek Az osztrák Emporia Telecom idén is megjelent mobiljaival, amelyeket kifejezetten idősebb felhasználóknak terveztek – vagy azoknak, akik rosszabbul látnak, esetleg nehezebben boldogulnak az apró gombokkal.
Tovább
2012.
május
04. 12:20

Mobiltelefonok az egészségünkért

Mobiltelefonok az egészségünkért A technológia adott, hogy egy mobileszköz, valamint az arra épülő alkalmazások segítsék az idősek, betegek, rászorulók, de akár az egészséges életre törekvők, a sportolók napi életvitelét. Hazai fejlesztőkből sincs hiány, ám a termékké válás, a megfelelő üzleti modell kialakítása még komoly gondot okoz.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART