2012.
július
27. 18:52

Sóterápiával az allergia ellen

Címkék:
allergia Közeledik az allergiások számára kritikus időszak, hamarosan virágzik a parlagfű, ilyenkor mindenki azt keresi, miként tudná elviselhetőbbé tenni ezeket a heteket, legyen szó akár saját magáról, akár hozzátartozójáról.

Köztudott, hogy a tengerparti sós levegő feltétlenül enyhít az allergiások és az asztmások tünetein. Más kérdés, hogy hosszú az allergiaszezon, és hát igen kicsiny azoknak a köre, akiknek lehetőségük van hónapokat nyaralással tölteni. Nekik nyújthat segítséget, ha ellátogatnak egy sóbarlangba, ahol a természetes kristálysó, melynek különböző koncentrációjú oldata hamar enyhítheti panaszainkat.

A sóbarlang levegőjében szálló kristálysó por belélegezve megtapad a légzőszervek felületén, segítve az egészséges működést, gátolva a gyulladások kialakulását és fokozza a légzőszervek öntisztulását.

Budapesten már számos sóbarlang közül lehet választani. Van olyan is, ahol külön só homokozót alakítottak ki a gyerekeknek, akik így játszva gyógyulhatnak.

A sóbarlangokban a hőmérséklet 18-19 fok, ennek megfelelő öltözék javasolt, utcai cipőben pedig sehova nem engedik be a látogatót, ezért érdemes papucsról, fázósabbaknak meleg zokniról gondoskodni. A látogatások, turnusok előre egyeztetett időpotokban zajlak, helytől föggően 45-60 percesek.

Milyen betegségeken segít a sóterápa?

- Légúti megbetegedéseknél pl. asztma, hörghurut, krupp, tüdőtágulat, felsőlégutak akut megbetegedése.
- Légúti allergia tüneteinek enyhítésében.
- Krónikus nátha, arcüreg–, homloküreg gyulladás, szénanátha, orrjárat kisebesedése esetén.
- Bőrbetegségek kezelésénél, mint kiegészítő terápia pl. ekcéma, neurodermitisz, pikkelysömör.

Forrás: totalbudapest.hu

Vissza
2012.
február
24. 11:26

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni A pázsitfű-allergia az egyik leggyakoribb pollenallergia. Az allergiás tünetek a fűfélék virágzásának idején, májustól augusztus elejéig tartó időszakban jelentkeznek. A megelőzésre azonban már most gondolni kell, az immunterápiás kezelést ugyanis a tünetek jelentkezése előtt négy, de legalább kettő hónappal korábban szükséges megkezdeni.
Tovább
2012.
április
19. 07:46

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés!

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés! Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART