2011.
szeptember
21. 23:24

Sötéten látjuk a jövőt

Címkék:
depresszió Két százalékponttal 38 százalékra esett augusztusban a nemzetgazdaságok pozitív lakossági megítélésének nemzetközi átlaga, Magyarország a legpesszimistábbak között az utolsó helyért "versenyez" Görögországgal: mindkét országban egyaránt mindössze 4 százalék gondolja országa jelen gazdasági helyzetét jónak - derül ki az Ipsos legutóbbi felméréséből.

Átlagban Európa, másik csoportosítás szerint a G8 országok lakossága a legpesszimistább a világgazdaságban, a gazdaság helyzetét jónak ítélők aránya 27% volt augusztusban. A BRIC országokban ez az arány 52%, a latin-amerikai térségben 45%, Észak-Amerikában 43%, a Közel-Keleten és Afrikában 58%.

A legutóbbi hónaphoz képest Indiában (+7), Lengyelországban (+4) és Franciaországban (+4) javult legnagyobbat a megítélés. Nagyot romlott viszont például Törökországban (-9), Ausztráliában (-8), Svédországba (-7), Kínában (-5), az Egyesült Államokban (-5), Németországban (-5) és csökkent a pozitívan nyilatkozók aránya Magyarországon is, előző hónaphoz képest 1 százalékponttal, így mindössze 4 százalék mondta azt, hogy jelenleg elég jó a magyar gazdaság helyzete.

Nem csak a jelen gazdasági helyzet megítélése romlott, augusztusban kevesebben, csak 8 százalék mondta azt, hogy a következő hat hónapban a helyzet javulni fog (júliusban az arány 10% volt), és 9 százalék véli úgy, hogy erős a magyar gazdaság.

Forrás: portfolio.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART