2013.
szeptember
27. 09:59

Sovány vigasz a rezsicsökkentés?

Címkék:
Választás Az MSZP véleménye szerint a Fidesz kijelentései ellenére nem teljesítette nagyon sok, a nyugdíjasoknak tett vállalását - reagált a kormánypárt kommunikációs igazgatójának szavaira Korózs Lajos.

A politikus hozzátette: a kisnyugdíjasok számára "borzasztóan sovány vigasz az úgynevezett rezsicsökkentés". A szocialista párt elnökségi tagja arról beszélt, hogy az élelmiszerárak az infláció mértékénél háromszor, az egészségügyi szolgáltatások pedig kétszer nagyobb mértékben drágultak egy év alatt.

Hozzátette, a szociális ellátórendszernek is sok olyan juttatása volt, amelyeket a települési önkormányzatok - a kormányzati politika következtében - mára már nem képesek biztosítani. Szavai szerint a kabinet "radikális módon" von ki pénzeket az ellátórendszerből, miközben "hókuszpókusszal" próbálja elterelni intézkedéseiről a figyelmet, különböző juttatásokat, például az átmeneti segélyt, a temetési segélyt és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást önkormányzati segéllyé vonták össze. A "non plus ultra pedig az úgynevezett kormányzati gondoskodásból az úgynevezett szociális temetés" - tette hozzá.

Kocsis Máté csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz sok vállalást tett a nyugdíjasoknak, és ezeket teljesítette is. A Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését és az infláció feletti nyugdíjemelést. Hangsúlyozta, a rezsicsökkentés ugyancsak jelentősen segíti a nyugdíjasokat, majd kiemelte azt is, hogy az új büntető törvénykönyv szintén védi az időseket, hiszen minősített esetté nyilvánította az ő sérelmükre elkövetett rablást, bántalmazást, kifosztást és csalást.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART