2011.
február
20. 17:22

Spanyolország biztosítson ingyenes gyógyszereket a külföldi nyugdíjasoknak

gyógyszerek Az Európai Bizottság bíróság elé állította Spanyolországot azért, hogy nem hajlandó ingyenes gyógyszerellátást biztosítani azoknak a más EU-tagállamokból származó nyugdíjasoknak, akik ideiglenesen tartózkodnak Spanyolországban.

Az EU jogszabályai értelmében a más EU-tagállamokból származó, ideiglenesen egy másik országban élő nyugdíjasokat is ugyanaz az egészségügyi ellátás illeti meg, mint a befogadó ország nyugdíjasait, amennyiben a külföldiek rendelkeznek európai egészségbiztosítási kártyával.

Az EU végrehajtó szerve azzal vádolta Spanyolországot, hogy hátrányos megkülönböztetésben részesíti a külföldi nyugdíjasokat azzal, hogy nem biztosítja számukra ugyanazt az ingyenes gyógyszerellátást, mint a spanyol nyugdíjasoknak.

A bizottság úgy döntött, hogy az ügyet a luxemburgi Európai Bíróság elé viszi, amely kötelezheti Spanyolországot a nemzeti törvény módosítására.

”A Bizottság azon az állásponton van, hogy a spanyol jogszabályok nem állnak harmóniában az EU törvényeivel, mivel hátrányos megkülönböztetésben részesítik a más EU-tagállamokból származó nyugdíjasokat” - áll a bizottság közleményében.

Forrás: Betegszoba

 

Vissza
2010.
december
08. 11:36

Az időseket ritkábban küldik szakrendelésre

  Az időseket ritkábban küldik szakrendelésre Egy új kutatás szerint az életkor, a nem és a vagyoni helyzet határozza meg, milyen valószínűséggel küld valakit specialistához a háziorvosa.
Tovább
2010.
május
06. 08:09

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény Jogsértő volt, hogy a strand a kedvezményes belépőknél különbséget tett a magyar és más uniós ország nyugdíjasai közt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART