2011.
május
31. 07:18

Strasbourgig is elmennek a korkedvezményes nyugdíjasok

Címkék:
paragrafus A korkedvezményes nyugdíjasok közös érdeke, hogy a szerzett jogaikat ne vegyék el és ne is korlátozzák - közölte a Ma reggelben Kuti László.

Néhány nappal ezelőtt megalakult a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete, amelyik önállóan, de a szakszervezetekkel együttműködve harcol a szerzett jogok megtartásáért.

Az egyesület elnöke, Kuti László a Ma reggelben elmondta, hogy folyamatosan nő a létszámuk. Hozzátette: néhány napja percenként százak jelentkeztek, főként rendvédelmi dolgozók, de például bányászok és vegyészek is.
bányász

Kuti László az MTV reggeli műsorában hangsúlyozta, hogy a korkedvezményes nyugdíjasok közös érdeke, hogy a szerzett jogaikat ne vegyék el és ne is korlátozzák.

Az egyesület elnöke a műsorban rávilágított:"sokan azért vállalták a túlmunkát, külön túlóradíj nélkül, mert tisztában voltak vele, hogy 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek. Ezeknek az embereknek most utólag kifizetik a rendes munkaidőn felüli jussukat". Hozzátette: „ha valaki korábban jogosultságot szerezett a korkedvezményes nyugdíjra, akkor ezt a jogát nem szabad csorbítani.”

Kuti László kiemelte: a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete azt szeretné, hogy a kormányzat információkat szerezzen a korábban történtekről. Példaként említette, hogy sokan vannak akik úgy kerültek nyugállományba, hogy nem szerettek volna nyugdíjba menni.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy akár Strasbourgig is elmennek, hogy érvényesítsék a „közösségi jogot”.

Forrás: MTV

Vissza
2011.
május
27. 15:12

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője Lemondott posztjáról a kormány nyugdíjtervei miatt hetek óta tüntető fegyveres és rendvédelmi dolgozókat tömörítő sztrájkbizottság elnöke. Kónya Péter arra hivatkozott, hogy Orbán Viktor az ígéretével ellentétben mégsem tárgyal hétfőn a szakszervezetekkel, a sztrájkbizottságban pedig olyan többségi vélemény alakult ki a kormány által ajánlott kompromisszumról, amit nem tud jó lelkiismerettel képviselni.
Tovább
2011.
május
26. 05:12

Megalakult a KNOÉ

Megalakult a KNOÉ Megalakult a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi egyesülete. Az egyesületet abból a célból hozták létre, hogy ellássa tagjai képviseletét és érdekvédelmét, minden olyan harmadik személlyel szemben, aki a jóhiszeműen, törvényesen megszerzett nyugellátásuk megszüntetésére, csökkentésére vagy ezzel összefüggő jogaik sérelmére törekszik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART