2012.
március
13. 03:39

Súlyos tagdíjat szed a maradóktól az OTP nyugdíjkasszája

Címkék:
otp Megmaradó tagjaitól júniustól havi ötezer forint pénzbeli hozzájárulást szed majd az OTP Magánnyugdíjpénztár - erről döntött a társaság küldöttgyűlése március 8-án. A tagdíj a pénztár szolgáltatásainak fedezetére, illetve a pénztárszervezet működtetésére a pénztártagok által önkéntesen vállalt, rendszeresen fizetett pénzbeli hozzájárulás.

A pénztár szolgáltatásainak fedezetére szolgáló tagdíj legkisebb mértéke január 1-je és május 31-e között havi ezer forint lesz tagonként, amely egy összegben is befizethető június 30-ig - tette közzé honlapján a második legnagyobb hazai magánkasszának számító OTP Magánnyugdíjpénztár.

A tagdíj június 1-től minden pénztártagra kötelező, minimális összege pedig havi ötezer forintra nő - tette hozzá a pénztár a küldöttgyűlés döntését ismertetve. A befizetett tagdíjak döntő többsége (99,1 százaléka) a fedezeti tartalékot gyarapítja, a fennmaradó rész pedig működési tartalékba kerül - tette hozzá a nyugdíjpénztár.

A befizethető tagdíjnak nincs felső határa, a tagok pedig a tagdíjbefizetésekből eredő részen felül adomány formájában is hozzájárulhatnak a pénztár működéséhez, ha akarnak. A pénztártag által befizetett adományt nem írják jóvá a tag egyéni számláján, az kizárólag a pénztár működését hivatott finanszírozni - tette hozzá az OTP.

Idén március 7-ig hozzávetőleg 200-an adtak le visszalépő nyilatkozatot az OTP Magánnyugdíjpénztár tagjai közül - közölte a társaság a hvg.hu kérdésére még a küldöttgyűlés előtt.

Forrás: hvg.hu

 

Vissza
2012.
március
12. 17:48

Lehúzza a rolót az Aegon magán-nyugdíjpénztára

Lehúzza a rolót az Aegon magán-nyugdíjpénztára Az Aegon Nyugdíjpénztár közgyűlésén a cég vezetősége a magán-nyugdíjpénztári ágazat jogutód nélküli megszüntetését fogja javasolni, közölte az Aegon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART