2012.
június
01. 18:50

Súlyosan téved, aki tisztes nyugdíjra számít

malacnyugdíj Tíz magyarból hatnak semmilyen nyugdíj-előtakarékossági befektetése nincs. Főleg a minimálbérre bejelentettek aggódhatnak a nyugdíjuk miatt. Kevesen gondolják úgy, hogy maguknak is gondoskodniuk kell a nyugdíjas éveikről. De vajon milyen veszélyeket rejt ez a felfogás?

A mostani nyugdíjasokra sem lesz pénz

Azok, akik minimálbérre bejelentkezve azzal számolnak, hogy majd tisztes nyugdíjat kapnak, súlyosan tévednek. Egyre kevesebb a nyugdíjalapot fizetők száma, mert elöregedő társadalomban élünk. Közben a munkanélküliek aránya is folyamatosan nő. S mindemellett jelentősen emelkedik a nyugdíjigénylők száma is.

Ez a fordított arányosság a jövőben még intenzívebbé válhat, és komoly következményei lehetnek: a jelenlegi nyugdíjasokat sem fogják tudni kifizetni – állapította meg a Top Finance & Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Patkós Róbert.

Megoldás az öngondoskodás lehet

Számos öngondoskodási lehetőség akad a piacon, ezért érdemes szakemberrel átnézni az ajánlatokat. Laikusként ugyanis szinte lehetetlen megítélni, hogy melyik megtakarítás vagy nyugdíjcélú befektetés a legmegfelelőbb költségszerkezetileg.

Az önkéntes nyugdíjpénztárt például jó eszköznek tartja, azonban kicsit drágának. Komoly hátránya még, hogy az esetek nagy részében nem felügyelik a portfóliót, és az nem igazodik a piac változásaihoz – jegyezte meg.

A megtakarítások akkor működnek jól, és kizárólag akkor termelnek hasznot, ha azokat folyamatosan kezelik, felügyelik. A befektetéseknek muszáj követniük a piac változásait, ehhez viszont szakemberek kellenek – állította.

Forrás: Hír24

Vissza
2011.
május
29. 20:46

A hit hatása az agyra

	  A hit hatása az agyra A Duke Egyetem Orvosi Központjának kutatói összefüggést találtak a vallásosság és az idősebbek agyában bekövetkező változások között. Megfigyeléseiket a Public Library of Science ONE című lapban tették közzé.
Tovább
2012.
április
19. 08:10

A magyarok 58 százaléka nem takarékoskodik nyugdíjas korára

A magyarok 58 százaléka nem takarékoskodik nyugdíjas korára A magyarok többsége tudatában van annak, hogy nem számíthat annyi nyugdíjra, amennyit szeretne, 58 százalék mégsem rendelkezik semmilyen saját nyugdíj-előtakarékossági megoldással; a megtakarítások nagy részét biztosításokban, önkéntes nyugdíjpénztárakban tartják, a befektetési alapokkal szemben félelem tapasztalható, s nehezen elérhető elvárások kapcsolódnak hozzá - derül ki a Raiffeisen Capital Management (RCM) megbízásából a GfK Hungária által készített tanulmányból.
Tovább
2011.
február
28. 16:58

A magyarok fele napról-napra él

A magyarok fele napról-napra él Növekvő munkanélküliség jellemzi a magyar gazdaságot, a társadalom fele napról-napra él – derül ki a legfrissebb statisztikákból. Az áremelkedések, az egészségügy és a nyugdíjak foglalkoztatják leginkább a magyarokat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART