2010.
november
13. 11:03

Száguld a Szomszédok - Csűrös Karola emlékezik

Címkék:
Csűrös Karola Megháromszorozza átlagos nézettségét az MTV, amikor a Szomszédok sokadik ismétlése fut, a kereskedelmi tévék által amúgy hanyagolt délutáni sávban. Csűrös Karola, a teleregény Etusa szerint hiteles kórképet adott a sorozat a korabeli problémák felvázolásával, és társadalomformáló szerepe is volt a szériáknak. Csak arra a jelenetre nem emlékszik vissza szívesen, amikor mínusz húsz fokban forgattak a Gellért-hegyen.

November 9-én, kedden, az ötvenéves kor alatti felnőtteknél 12,3 százalékkal ment a Szomszédok sokadik ismétlése az MTV-n - azon a csatornán, amely heti átlagban 5 százalék körül teljesít a reklámozók által favorizált korcsoportban. Másnap, szerdán a teleregény már 16 százalékos közönségaránnyal futott, azaz háromszorosára nőtt a köztévé iránti érdeklődés az átlagoshoz képest: a Szomszédok érdemeiből pedig semmit nem von le az, hogy a délutáni, egyórás műsorsávban olyan ellenfelei voltak, mint a Gyapjúsapka című dráma vagy a Kvízió című műsor a Tv2-n, az Asztro Show az RTL-en vagy Monk a Viasat3-on. A kereskedelmi televízióknál persze nem kulcsfontosságú nézettséget nyerni délután egykor, amikor kevés a tévé előtt ülő - ezek a tévétársaságok inkább az esti főműsoridőbe teszik nézővonzó műsoraikat.

Teljes lakosságban sem áll rosszul a teleregény, az ismétléseket jó 200 ezren megnézik naponta, de volt olyan nap, november 5-e, amikor közel 300 ezren figyelték, kap-e fuvart Taki bácsi. Ezekkel a számokkal a Viasat3 és a Monk egyáltalán nem tud versenyre kelni, de az RTL Klubra is csak az Asztro Show sötétje után süt rá a nap, amint elkezdődik a Fél kettő című magazinműsor.

Forrás: origo

Vissza
2009.
december
20. 09:10

150 éves a Märklin - jubileumi kiállítás a Közlekedési Múzeumban

150 éves a Märklin - jubileumi kiállítás a Közlekedési Múzeumban A Märklin múzeumába évente ma is zarándokolnak lelkes gyűjtők és kíváncsi látogatók, hogy megvásárolják, vagy csak megcsodálják az egészen különleges, ritka modelleket.
Tovább
2009.
november
23. 16:54

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek A Silver Surfer, vagyis az 50 éves vagy annál idősebb internetezők főleg azért szörfölnek a világhálón, hogy ne váljanak életük utolsó szakaszában magányossá. Megdőlni látszik tehát az a korábbi vélemény, miszerint a nyugdíjasokat egyáltalán nem, vagy csak alig érdekli az internet világa.
Tovább
2010.
április
22. 16:01

Agytorna a Nagyi-Neten

Agytorna a Nagyi-Neten Hódít a világháló Erzsébetváros nyugdíjasai között: az önkormányzati programok közül évek óta kitartóan vezeti a népszerűségi listát az ingyenes Nagyi-Net.
Tovább
2010.
augusztus
28. 09:45

Csúcstechnológia az idősekért

Csúcstechnológia az idősekért Az átlagéletkor növekedésével és a régi nagycsaládi kötelékek felbomlásával egyre több idős ember él egyedül. Legtöbbjük őrzi függetlenségét, szívesen él megszokott környezetében, saját lakásában, amíg képes rá, saját maga végzi bevásárlásait, és nem szívesen költözne idősotthonba, de családja számára sem akar megterhelést okozni. A technika ajánl megoldást.
Tovább
2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik' Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.
Tovább
2010.
november
08. 08:19

Larry Hagman öregek otthonába vitette feleségét

Larry Hagman öregek otthonába vitette feleségét Öregek otthonába vitette feleségét a Dallasból ismert Jockey Ewing, azaz Larry Hagman (79), mert már nem tudja ápolni. Hagman 56 évvel ezelőtt vette feleségül a svéd Maj Axelsont.
Tovább
2009.
december
06. 16:02

Leszerepelt az M2

Leszerepelt az M2 A magyar lakosság 57 százaléka szerint fontosak a közszolgálati tévék, és főleg az idősebb korosztályok számára. Az M2-re mintha nem is lenne szükség – derül ki az Ipsos kutatásából.
Tovább
2010.
január
19. 19:17

Magyar sztárok az éhhalál küszöbén

Magyar sztárok az éhhalál küszöbén Több évtizedes előadói múltra méltán büszke színészek, énekesek megélhetési gondokkal küzdenek. Nyugdíjuk szinte semmire sem elég: van, aki házán adott túl, hogy éljen. Paudits Béla nyomorog, Aradszky László nyugdíja csupán ötvenezer forint és a nagy komika, Csala Zsuzsa is kénytelen volt eladni a házát, és annak árából tartja el magát.
Tovább
2010.
szeptember
20. 15:58

Ráday Mihályt kitüntették, és megszüntették városvédő műsorát

Ráday Mihályt kitüntették, és megszüntették városvédő műsorát Bár munkáját a Magyar Televízió elismeréssel díjazta, megszűnik Ráday Mihály szerkesztő városvédő műsora, az Unokáink sem fogják látni. Ráday Mihály azt mondta: a televízió úgy adott neki oklevelet, hogy ez egyben a nyugdíjazását és a műsorának megszűnését jelenti.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART