2011.
szeptember
29. 18:39

Szakszervezeti demonstráció - A tüntetők átadták petíciójukat az elnöki hivatal munkatársának

Címkék:
Árok Kornél A szakszervezeti demonstráció szervezői csütörtök délután átnyújtották az államfőnek címzett 10 pontos petíciójukat a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársának; ő ígéretet tett arra, hogy mihamarabb eljuttatják a dokumentumot Schmitt Pálhoz.

A szakszervezetek petíciójukban egyebek mellett a méltányos és igazságos adórendszer visszaállítását és az új munka törvénykönyvének elfogadását megelőző egyeztetést követelnek - mondta el Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az MTI-nek.

A dokumentum tartalmazza a szolgálati korengedményes és korkedvezményes nyugdíj visszaállításának, valamint a megfelelő életpályamodell kialakításának igényét is. A demonstrálók a köztársasági elnökhöz címzett levelükben a háromoldalú érdekegyeztetés visszaállítását is szorgalmazzák.

A fővárosi Clark Ádám téren csütörtök délután három órakor kezdett demonstráción jelenleg beszédek hangzanak el. A téren este hat óra után is több százan tartózkodnak.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
szeptember
29. 09:34

D-Day - Ma kezdődik a szakszervezeti "partraszállás"

D-Day - Ma kezdődik a szakszervezeti "partraszállás" Csütörtökön kezdődök a D-day elnevezésű tüntetéssorozat. A demonstrálók ülősztrájkkal nyitnak a Clark Ádám téren, szombaton lesz a Kossuth téri nagygyűlés, a következő héten pedig országszerte félpályás útlezárásokra lehet számítani. Összesen csaknem száz szakszervezet és civil szervezet csatlakozott az akcióhoz, mindannyian a kormányzati politika ellen tiltakoznak.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART